Σε πέντε ανέρχονται οι άνθρωποι που διακομίστηκαν στο νοσοκομείο μετά τους πυροβολισμούς που σημειώθηκαν σε γήπεδο του μπέιζμπολ στην Αλεξάντρια των ΗΠΑ. Μάλιστα, η υγεία του επικεφαλής των Ρεπουμπλικάνων στη Βουλή των Αντιπροσώπων Στιβ Σκάλις, όπως αναφέρθηκε, είναι σε σταθερή κατάσταση.

Ο αρχηγός της Αστυνομίας της Αλεξάντρια, Μάικλ Μπράουν, δεν διευκρίνισε τη σοβαρότητα των τραυμάτων για τους πέντε που νοσηλεύονται στο νοσοκομείο. Επισήμανε, όμως, κατά τη διάρκεια μιας συνέντευξης Τύπου που παραχώρησε ότι η Αστυνομία ειδοποιήθηκε σχετικά με έναν ένοπλο που πυροβολούσε λίγο μετά τις 7 το πρωί τοπική ώρα (14.00 ώρα Ελλάδας) και ότι δυνάμεις έσπευσαν στο σημείο σε μόλις 3 λεπτά.

Ο αξιωματικός της αστυνομίας του Καπιτωλίου, Μάθιου Βερνερόζα, είπε από την πλευρά του ότι αστυνομικοί αντήλλαξαν πυρά με τον ύποπτο. Δύο από τους τραυματίες είναι αστυνομικοί του Καπιτωλίου, που βρέθηκαν στο σημείο, σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες.

Επίσης, όπως αναφέρθηκε σε σχετική ανακοίνωση του γραφείου του βουλευτή, ο Σκάλις βρίσκεται σε «σταθερή κατάσταση» και χειρουργείται αυτήν την ώρα.

Ο βουλευτής Μο Μπρουκς από την Αλαμπάμα δήλωσε στο τηλεοπτικό δίκτυο CNN ότι ο δράστης ήταν οπλισμένος με ένα τουφέκι και φαίνεται να επρόκειτο για έναν λευκό άνδρα.

Ο Μπρουκς κατάφερε να δει τον άνδρα για ένα δευτερόλεπτο. Ο ένοπλος πυροβολούσε από τον συρμάτινο φράκτη προς το γήπεδο όπου προπονούνταν οι κοινοβουλευτικοί ενόψει του αγώνα εναντίον των Δημοκρατικών αυτήν την εβδομάδα.

«Πρέπει να έπεσαν 50-100 σφαίρες», είπε στο CNN.