Δύο άντρες συνελήφθησαν στη νοτιοανατολική Βραζιλία, κατηγορούμενοι για βασανιστήρια. Συγκεκριμένα, έκαναν τατουάζ πάνω στο μέτωπο ενός εφήβου τις λέξεις «Είμαι κλέφτης».

Οι ύποπτοι υποστήριξαν ότι ο 17χρονος προσπάθησε να κλέψει ένα ποδήλατο, κάτι το οποίο ο μικρός αρνείται με τη σειρά του. Η οικογένεια του 17χρονου λέει ότι έχει ψυχολογικά προβλήματα και είναι χρήστης ναρκωτικών.

Η αστυνομία ταυτοποίησε τους άντρες χάρη σε ένα βίντεο που ανάρτησαν στο διαδίκτυο, με τους ίδιους να κάνουν το τατουάζ. Σύμφωνα με το BBC, μια διαδικτυακή καμπάνια έχει δημιουργηθεί προκειμένου να βοηθηθεί το παιδί και να αφαιρεθεί το τατουάζ.

Οι δύο ύποπτοι, ηλικίας 27 και 29 ετών, ομολόγησαν ότι έγραψαν τις λέξεις «είμαι κλέφτης και αποτυχημένος» στα πορτογαλικά στο μέτωπό του, ως «τιμωρία».

Η αστυνομία δεν έχει επιβεβαιώσει ότι η απόπειρα ληστείας έγινε όντως. Το αγόρι υποστήριξε ότι είχε πέσει πάνω στο ποδήλατο επειδή ήταν «πολύ μεθυσμένος» και ότι δεν προσπαθούσε να το κλέψει. Οι δύο άντρες τον έπιασαν, έδεσαν τα χέρια και τα πόδια του και του είπαν ότι θα του κάνουν τατουάζ, σύμφωνα με τον 17χρονο.

«Τους ζήτησα να κάνουν το τατουάζ στο χέρι μου αλλά μου είπαν ότι θα το κάνουν στο μέτωπο και άρχισαν να γελούν», δήλωσε ο μικρός σε εφημερίδα του Σάο Πάολο. «Τους παρακάλεσα, αντί για αυτό, να σπάσουν τα χέρια και τα πόδια μου».

Στο βίντεο, το αγόρι φαίνεται να κάθεται σε μια καρέκλα, χωρίς όμως να είναι δεμένο, ενώ οι άντρες τον κρατούν από τα μαλλιά. Εκείνος που καταγράφει το σκηνικό γελάει και λέει: «Θα πονέσει». Μάλιστα, του έκοψαν και τα μαλλιά όταν προσπάθησε να κρύψει το τατουάζ.

Η οικογένεια του εφήβου δήλωσε ότι είχε εξαφανιστεί στις 31 Μαΐου και ότι τον αναγνώρισαν αφότου είδαν το βίντεο, το οποίο αναρτήθηκε την περασμένη Παρασκευή. Ο μικρός επανενώθηκε με την οικογένειά του την Κυριακή.