Ο τραγουδιστής των Red Hot Chili Peppers, Άντονι Κίντις δήλωσε ότι δεν μπορεί να κρίνει την πράξη του Κρις Κορνέλ επειδή δεν γνωρίζει «αυτό το είδος πόνου που βίωνε».

Ο Άντονι Κίντις σε συνέντευξή του σε ραδιοφωνικό σταθμό, σύμφωνα με το NME αναφέρθηκε στον θάνατο του frontman των Soundgarden, Κρις Κορνέλ υπογραμμίζοντας ότι «το πέρασμά του έκανε τον κόσμο καλύτερο» όπως αναφέρει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Ο Κρις Κορνέλ τραγουδιστής των ροκ συγκροτημάτων Soundgarden και Audioslave βρέθηκε νεκρός στις 17 Μαΐου σε δωμάτιο ξενοδοχείου, στο Ντιτρόιτ μετά από εμφάνιση των Soundgarden. Ήταν 52 ετών.

Οι τοξικολογικές εξετάσεις επιβεβαίωσαν το αρχικό συμπέρασμα της αυτοκτονίας. Στον οργανισμό του βρέθηκαν ίχνη από συνταγογραφούμενα φάρμακα, επτά διαφορετικές ουσίες, οι οποίες όμως δεν συνέβαλαν στην αιτία θανάτου του. Τα ευρήματα επιβεβαίωσαν ότι ο 52χρονος τραγουδιστής απαγχονίστηκε.

Μιλώντας για τον Κορνέλ ο Κίντις είπε: «Ανήκε στη γενιά μου. Ποτέ δεν περιμένεις ένας άνθρωπος της ίδιας γενιάς που είναι καλά και ακόμη παίζει μουσική ξαφνικά να αποχωρήσει έτσι. Δεν μπορώ να πω ότι τον είχα δεδομένο, αλλά ήταν σοκαριστικό».

Ο τραγουδιστής των Red Hot Chili Peppers πρόσθεσε: «Είχαμε σχέσεις και με τον Κορνέλ και τα υπόλοιπα μέλη των Soundgarden παίξαμε μαζί τους 1992 στο Lollapalooza και ήταν αξιολάτρευτοι, πηγαίναμε να τους δούμε συνεχώς.

«Ήταν ωραίο να τους βλέπεις ξανά μαζί και ολέθριο να μαθαίνεις ότι βρισκόταν σε οδυνηρή θέση σε τέτοιο σημείο που να θέλει να αφαιρέσει τη ζωή του. Δεν τον κρίνω γι’ αυτό, επειδή δεν γνωρίζω αυτό το είδος του πόνου. Προφανώς ήταν ακατανίκητος, ώστε να θέλει να φύγει. Ας είναι ευλογημένη η οικογένειά του! Άφησε τον κόσμο ένα καλύτερο μέρος».

Οι Soundgarden, η πρώτη μπάντα από την οποία ξεκίνησε το κίνημα της grunge rock μουσικής, δημιουργήθηκε το 1984 στο Σιατλ. Διαλύθηκε το 1997 και επανενώθηκε το 2010.