Αποζημίωση που αγγίζει το ένα εκατομμύριο δολάρια υποχρεούται να καταβάλλει η διοικητική αρχή μιας πόλης στην Καλιφόρνια σε μια νεαρή γυναίκα που, όπως κατήγγειλε, είχε σεξουαλικές επαφές με δεκάδες αστυνομικούς της πόλης στην ηλικία των 17 ετών, όταν ήταν δηλαδή ανήλικη.

Η Jasmine Abuslin, που είχε το ψευδώνυμο Celeste Guap, είναι σήμερα 19 ετών, όπως γράφει η βρετανική εφημερίδα Independent, και βρέθηκε στο επίκεντρο του «ροζ» σκανδάλου.

Οι δύο πλευρές κατέληξαν σε διακανονισμό ύψους 989.000 δολαρίων, από τα οποία το ένα τρίτο είναι η πληρωμή του δικηγόρου της.

Η Abuslin δήλωσε πως τα χρήματα είναι λιγότερα από όσα περίμενε αλλά είναι και πάλι ικανοποιημένη.

«Νιώθω χαρούμενη που μπορώ να κλείσω αυτό το κεφάλαιο και να συνεχίσω τη ζωή μου» πρόσθεσε.

Αρχικά, ο προηγούμενος δικηγόρος της είχε ζητήσει αποζημίωση 66 εκατομμυρίων δολαρίων αν και η ίδια λέει πως δεν ήταν δική της ιδέα «αυτά τα μεγάλα ποσά».

Η 19χρονη κατήγγειλε πως έκανε σεξ με τουλάχιστον 20 αστυνομικούς από το Oakland, το Richmond, το Livermore και άλλες περιοχές.

Ο λόγος που η αποζημίωση είναι τόσο μεγάλη σχετίζεται και με τη συμπεριφορά των αστυνομικών που ενεπλάκησαν στο σκάνδαλο.

Σύμφωνα με την Abuslin, πολλοί από αυτούς την ενθάρρυναν να εκδίδεται στον δρόμο, κάποιοι την πλήρωναν για να κάνουν σεξ μαζί της και ένας, όπως έγραψε η Daily Mail, της έδωσε γαριδάκια.

«Ήταν ένα είδος σύγχρονης σκλαβιάς» δήλωσε ο δικηγόρος της.

Ένας από τους αστυνομικούς που εμπλέκονταν στην υπόθεση αυτοκτόνησε το 2015, όταν η Abuslin απείλησε να δημοσιοποιήσει το γεγονός πως έκαναν σεξ ενώ ήταν 17 ετών.

Τουλάχιστον πέντε από τους εμπλεκόμενους αστυνομικούς αντιμετωπίζουν κατηγορίες για αδικήματα, όπως για παράδειγμα η σεξουαλική επαφή με ανήλικο και η μη καταγγελία πιθανής κακοποίησης ανηλίκου.

Η Abuslin δήλωσε πως σχεδιάζει να επιστρέψει στο σχολείο.