Στο Κολοσσαίο της Ρώμης και σε έναν δρόμο κοντά σε αυτό, δόθηκε συνέχεια στην κόντρα που έχει ξεσπάσει στην ιταλική πρωτεύουσα μεταξύ των οπαδών της Ρόμα και της Λάτσιο. Αυτήν τη φορά δεν είχαμε κρεμασμένα ομοιώματα ανθρώπων με φανέλες ποδοσφαιριστών, αλλά απλώς ένα πανό, που προσπαθεί να πικάρει τους αντίπαλους.

Υπενθυμίζεται ότι λίγες ημέρες μετά το ντέρμπι της «αιώνιας πόλης», στο οποίο οι λατσιάλι είχαν επικρατήσει με 3-1 όντας τυπικά φιλοξενούμενοι στο «Ολίμπικο», είχαν κρεμαστεί ανθρώπινα ομοιώματα, που φορούσαν φανέλες παικτών των «τζιαλορόσι». Πιο συγκεκριμένα, των Ντε Ρόσι, Σαλάχ και Ναϊνγκολάν. Αυτά συνοδεύονταν από ένα πανό που έγραφε: «Μια συμβουλή, χωρίς προσβολή, κοιμηθείτε με τα φώτα ανοιχτά»!

Πολλοί θεώρησαν ότι πρόκειται για οπαδούς της Ρόμα, που είχαν εξοργιστεί από την ήττα της ομάδας τους στο ντέρμπι. Ωστόσο, αποδείχθηκε ότι ήταν υποστηρικτές της Λάτσιο αυτοί που προχώρησαν σε αυτήν την κίνηση, καθώς περίπου τέσσερις εβδομάδες αργότερα, φίλοι των «τζιαλορόσι» έστειλαν την απάντησή τους με πανό που έγραφε το εξής: «Μια συμβουλή, χωρίς προσβολή, κοιμηθείτε με σόμπα αναμμένη. -17».