Οι «Πειρατές της Καραϊβικής» σηκώνουν ξανά και ξανά την πειρατική σημαία με στόχο να… κουρσάρουν όσα περισσότερα δολάρια στο παγκόσμιο box office.

Στις πολύ πετυχημένες κινηματογραφικές παραγωγές, τα γνωστά blockbusters, ο προϋπολογισμός ξεπερνά κάθε φαντασία. Για τα μεγάλα στούντιο στο Χόλιγουντ όμως τα πολλά μηδενικά δεν προκαλούν εύκολα τρόμο, με τη διαφορά όμως ότι περιμένουν την μαζική ανταπόκριση του κοινού.

Είθισται, πέρα από τις αμοιβές των σταρ, τα περισσότερα χρήματα των κινηματογραφικών μπάτζετ να διοχετεύονται για τα ειδικά εφέ, οπότε κανείς μάλλον δε περιμένει ότι θα κόβονταν το ένα μετά το άλλο τα τσεκ για… σνακ.

Σύμφωνα με την Huffington Post, για μια και μόνο ταινία των Πειρατών, υπολογίζεται ότι δαπανήθηκε το ποσό των 2 εκατομμυρίων δολαρίων για την τροφοδοσία του καστ. Την αποκάλυψη έκανε ο ηθοποιός Jack Davenport ο οποίος ενσάρκωσε τον James Norrington στη πρώτη ταινία.

Μιλώντας στην Hollywood Reporter, θυμήθηκε τη συνομιλία που είχε με έναν από τους σεφ ο οποίος τον είχε ενημερώσει ότι ο προϋπολογισμός για τα τρόφιμα ήταν «ουσιαστικά απεριόριστος». Ο εν λόγω σεφ του είχε πει τότε, πως δαπανήθηκαν μέχρι και 2 εκατ. δολάρια με σκοπό την σίτιση των συντελεστών- τα γεύματα ξεπερνούσαν τα 170.000 όπως είχε αποκαλύψει παλαιότερα ένας παραγωγός.