Φωτογραφίες του βομβιστή αυτοκτονίας του Μάντσεστερ, την ώρα που πήγαινε στο Manchester Arena όπου σκόρπισε τον θάνατο, δόθηκαν στη δημοσιότητα από την αστυνομία.

Το υλικό από τις κάμερες ασφαλείας δείχνει τον 22χρονο Σαλμάν Αμπέντι, λίγη ώρα προτού πραγματοποιήσει την πολύνεκρη επίθεσή του στον χώρο όπου είχε δώσει συναυλία η Αριάνα Γκράντε το βράδυ της περασμένης Δευτέρας.

Ο Αμπέντι φαίνεται με γυαλιά, μπουφάν, καπέλο, τζιν και αθλητικά παπούτσια να κουβαλά ένα σακίδιο, στο οποίο είχε τον εκρηκτικό μηχανισμό που προκάλεσε τον θάνατο 22 ανθρώπων και τον τραυματισμό ακόμη 119.

p1

Η αστυνομία, σύμφωνα με τον Guardian, πιστεύει ότι έφτιαξε τη βόμβα σε ένα διαμέρισμα που είχε νοικιάσει μέσω Airbnb, στο κέντρο του Μάντσεστερ. Το εν λόγω διαμέρισμα είναι ανάμεσα στα 17 σημεία όπου έχουν γίνει έρευνες τις τελευταίες ημέρες. Από αυτά, στα 14 συνεχίζονταν οι έρευνες έως το βράδυ του Σαββάτου.

Οι αστυνομικοί γνωρίζουν ότι ο Αμπεντί επέστρεψε από τη Λιβύη στη Βρετανία στις 18 Μαΐου, τέσσερις ημέρες πριν από τη βομβιστική επίθεση. Με τη δημοσιοποίηση των εικόνων ελπίζουν να αντλήσουν πληροφορίες για τις κινήσεις του από πολίτες που μπορεί να τον είδαν.

p2