Ένας άνδρας μαχαίρωσε και σκότωσε δύο επιβάτες μέσα σε έναν συρμό, στο Πόρτλαντ του Όρεγκον, όταν εκείνοι προσπάθησαν να τον σταματήσουν να παρενοχλεί δύο γυναίκες που έμοιαζαν να είναι μουσουλμάνες.

Η επίθεση αυτή σημειώθηκε το απόγευμα της Παρασκευής, λίγες ώρες πριν ξεκινήσει το Ραμαζάνι, η πιο ιερή γιορτή των μουσουλμάνων.

Το επεισόδιο ξεκίνησε όταν ο δράστης άρχισε να προσβάλει τις δύο γυναίκες με εθνικιστικά και θρησκευτικά συνθήματα, μέσα σε έναν συρμό του προαστιακού σιδηροδρόμου στον σταθμό Χόλιγουντ Τράνζιτ, σύμφωνα με την αστυνομία του Πόρτλαντ. Επενέβησαν τρεις άνδρες και ο δράστης τους μαχαίρωσε, σκοτώνοντας τους δύο από αυτούς και τραυματίζοντας ελαφρά τον τρίτο σύμφωνα με το reuters.

Ο δράστης, ο 35χρονος Τζέρεμι Τζόζεφ Κρίστιαν, συνελήφθη λίγη ώρα αργότερα, αφού είχε αποβιβαστεί από το τρένο. Κατηγορείται για δύο φόνους, για απόπειρα δολοφονίας, εκφοβισμό και οπλοκατοχή.

Σε ανακοίνωσή του με αφορμή την επίθεση αυτή, το Συμβούλιο Αμερικανο-Ισλαμικών Σχέσεων κατηγορεί εν μέρει την αντιμεταναστευτική ρητορική του προέδρου Ντόναλντ Τραμπ για την αύξηση των επεισοδίων σε βάρος μουσουλμάνων. «Ο πρόεδρος Τραμπ θα πρέπει να εκφραστεί προσωπικά κατά του αυξανόμενου κύματος της ισλαμοφοβίας και άλλων μορφών μισαλλοδοξίας και ρατσισμού στη χώρα μας που προκάλεσε μέσω των πολυάριθμων δηλώσεών του, της πολιτικής του και των διορισμών που επηρέασαν αρνητικά της μειονότητες» είπε ο εθνικός εκτελεστικός διευθυντής του CAIR, Νιχάντ Αουάντ.

Οι αυτόπτες μάρτυρες της δολοφονικής επίθεσης στο Πόρτλαντ είπαν ότι οι δύο νεαρές γυναίκες ήταν πιθανότατα μουσουλμάνες. Η μία από αυτές φορούσε χιτζάμπ. Όμως και οι δύο έφυγαν πριν φτάσουν στον σταθμό οι αστυνομικοί που τώρα τις αναζητούν για να καταθέσουν.