«Σαν αναπόσπαστο κομμάτι της Αιγυπτιακής Κοινωνίας, οι Έλληνες της Αιγύπτου είμαστε στο πλευρό τους, πονάμε και καταδικάζουμε την άνανδρη επίθεση, συλλυπούμαστε τις οικογένειες των θυμάτων και ευχόμαστε αυτή να είναι η τελευταία φορά που ματώνει η καρδιά της Αιγύπτου για τα παιδιά της!…».

Αυτά τονίζει μεταξύ άλλων στο μήνυμά του ο Πρόεδρος της ελληνικής κοινότητας Καΐρου κ. Χρήστος Καβαλής, με αφορμή τη χθεσινή τρομοκρατική επίθεση εναντίον Κοπτών χριστιανών στη Μίνια της Αιγύπτου, που άφησε πίσω της νεκρούς τουλάχιστον 29 αθώα θύματα και 23 τραυματίες, όπως αναφέρει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Ο Πρόεδρος της «Μητέρας των εν Καΐρω ελληνικών σωματείων» εκφράζει την τεράστια θλίψη του Αιγυπτιώτη Ελληνισμού για το γεγονός αυτό, τονίζοντας ότι «οι προσευχές δεν σταματούν από όλους μας για τα θύματα».

Η πλήρης δήλωση του κ. Χρήστου Καβαλή προς το Αθηναϊκό – Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων έχει ως εξής:

«Αίμα, πόνος, δάκρυα και πένθος, για τους εκδρομείς που πήγαν να προσευχηθούν στο Κοπτικό Μοναστήρι στην δυτική έρημο της Αιγύπτου, προέκταση της οποίας είναι η Λιβύη!

Οι προσευχές δεν σταματούν από όλους μας για τα θύματα, μόνο που μαζί με αυτές, πρέπει να σκεφτούμε όλοι: Γιατί γίνεται αυτό; Η απάντηση αυτονόητη!!

Για να σπάσουν την συνοχή του Αιγυπτιακού λαού, να διασπείρουν την διχόνοια, να προβάλουν στο εξωτερικό πως οι Χριστιανοί σκοτώνονται στην Αίγυπτο, να μην πλησιάσει τουρίστας τώρα που η οικονομία μπήκε σε ανοδική πορεία, να αμαυρώσουν την εικόνα του Προέδρου της χώρας που στηρίχθηκε απόλυτα και ανοικτά από τους Χριστιανούς της χώρας στις τελευταίες εκλογές, με μια λέξη να γκρεμίσουν την Αίγυπτο!

Σαν αναπόσπαστο κομμάτι της Αιγυπτιακής Κοινωνίας, οι Έλληνες της Αιγύπτου είμαστε στο πλευρό τους, πονάμε και καταδικάζουμε την άνανδρη επίθεση, συλλυπούμαστε τις οικογένειες των θυμάτων και ευχόμαστε αυτή να είναι η τελευταία φορά που ματώνει η καρδιά της Αιγύπτου για τα παιδιά της!

Παράλληλα, πιστεύουμε ακράδαντα πως όσες προσπάθειες και αν γίνονται για να καεί η Αίγυπτος, να γίνει Συρία και Λιβύη, ο σοφός λαός και η ηγεσία του θα την προστατέψουν!», καταλήγει ο κ. Χρήστος Καβαλής.