«Το αίμα των χριστιανών πρέπει να σταματήσει να χύνεται», τόνισε ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ, αναφερόμενος στην επίθεση εναντίον κοπτών στην Αίγυπτο, με τουλάχιστον 28 νεκρούς.

«Οι τρομοκράτες έχουν επιδοθεί σε έναν πόλεμο πολιτισμών και εναπόκειται σε όλους εκείνους που αναγνωρίζουν την αξία της ζωής να αντιμετωπίσουν και να νικήσουν αυτό το κακό» τόνισε ο Τραμπ σε ένα δελτίο τύπου που εκδόθηκε από τον Λευκό Οίκο.

«Πρέπει να υπερασπιστούμε και να προστατεύσουμε» τους χριστιανούς της Μέσης Ανατολής, υπογράμμισε ο επικεφαλής του αμερικανικού κράτους διαβεβαιώνοντας ότι «η Αμερική θα σταθεί στο πλευρό του προέδρου Αλ Σίσι και του αιγυπτιακού λαού».

Παράλληλα, συγκλονισμένος από τη «βάρβαρη» επίθεση δήλωσε ο πάπας Φραγκίσκος

Ο ποντίφικας, σύμφωνα με δημοσίευμα του Γαλλικού Πρακτορείου Ειδήσεων, που αναμεταδίδει το αντίστοιχο Αθηναϊκό, «λυπήθηκε βαθιά όταν ενημερώθηκε για τη βάρβαρη επίθεση στην καρδιά της Αιγύπτου» αναφέρεται σε ένα τηλεγράφημα που εστάλη από τον πρωθυπουργό της Αγίας Έδρας, Πιέτρο Παρολίν.

Κάνοντας λόγο για μια «παράλογη ενέργεια μίσους», ο πάπας επισήμανε «τη βαθιά του αλληλεγγύη προς όλους εκείνους που επλήγησαν από αυτήν την κτηνωδία».

«Δίνοντας ιδιαίτερη προσοχή στα παιδιά που έχασαν την ζωή τους, η Αγιότητά του… υπόσχεται να συνεχίσει να μεσολαβεί υπέρ της ειρήνης και της συμφιλίωσης σε ολόκληρη την χώρα» τονίζεται στο κείμενο.