Ένοπλοι που είχαν καλυμμένα τα πρόσωπά τους επιτέθηκαν σήμερα σε μια ομάδα χριστιανών Κοπτών στη νότια Αίγυπτο, σκοτώνοντας 26 ανθρώπους και τραυματίζοντας άλλους 26 καθώς ταξίδευαν με λεωφορεία προς ένα μοναστήρι, δήλωσαν ιατρικές πηγές και αυτόπτες μάρτυρες σύμφωνα με δημοσίευμα του Reuters και του AFP, που αναμεταδίδει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Η ομάδα των Κοπτών διερχόταν με δύο λεωφορεία και ένα μικρό φορτηγό από την επαρχία Μίνια, όπου κατοικεί μια σημαντική κοπτική μειονότητα, είπαν οι πηγές. Ο κυβερνήτης της επαρχίας Έσαμ αλ-Μπεντάιουι είχε δηλώσει νωρίτερα πως 23 άνθρωποι σκοτώθηκαν και 25 τραυματίστηκαν.

Αυτόπτες μάρτυρες δήλωσαν πως η επίθεση έγινε καθώς οι Κόπτες κατευθύνονταν για να προσευχηθούν στο μοναστήρι του Αγίου Σαμουήλ του Ομολογητή στο δυτικό τμήμα της επαρχίας. Είπαν πως μασκοφόροι σταμάτησαν τα οχήματα σε έναν δρόμο που οδηγεί στο μοναστήρι και άνοιξαν πυρ.

Οι Κόπτες, που αποτελούν περίπου το 10% του πληθυσμού της Αιγύπτου που ανέρχεται σε 92 εκατομμύρια, ήταν στόχος σειράς φονικών επιθέσεων τους τελευταίους μήνες. Περίπου 70 σκοτώθηκαν σε βομβιστικές επιθέσεις που πραγματοποιήθηκαν σε εκκλησίες στο Κάιρο, στην Αλεξάνδρεια και στην Τάντα από τον Δεκέμβριο. Την ευθύνη για τις επιθέσεις εκείνες είχε αναλάβει η οργάνωση Ισλαμικό Κράτος. Προς το παρόν δεν υπάρχει ανάληψη ευθύνης για τη σημερινή επίθεση.

(φωτο αρχείου)