Η γνωστή αφγανή τραγουδίστρια και τηλεπερσόνα, Aryana Sayeed, είχε προκαλέσει πολλές αντιδράσεις στους ακραίους θρησκευτικούς κύκλους της χώρας της όταν φόρεσε ένα εντυπωσιακό φόρεμα, στο χρώμα του δέρματος, σε συναυλία στο Παρίσι. Το εν λόγω φόρεμα ήταν το κόκκινο πανί για τους θρησκευτικούς ηγέτες και μερίδα των πολιτών του Αφγανιστάν καθώς θεωρήθηκε αρκετά αποκαλυπτικό.

Η τραγουδίστρια δεν άφησε τις αντιδράσεις να την επηρεάσουν και απάντησε με ένα βίντεο στον προσωπικό της λογαριασμό στο Facebook, στο οποίο βάζει φωτιά στο επίμαχο φόρεμα.

«Σήμερα θα λύσουμε έναν από τα μεγαλύτερα προβλήματα που ταλανίζει το Αφγανιστάν, έτσι ώστε να επικεντρωθούμε σε άλλα, μεγαλύτερα, ζητήματα. Να σημειώσω πως οι λόγοι που προχωρώ σε αυτή την κίνηση είναι καθαρά για όλους εσάς τους οπαδούς μου και όχι για όσους ζουν ακόμα στο μεσαίωνα», έγραψε χαρακτηριστικά.

Κάποιοι χρήστες έγραψαν κάτω από τον λογαριασμό της πως συμφωνούν με την πράξη της να κάψει το φόρεμα, σχολιάζοντας πως «εμείς οι Μουσουλμάνοι γνωρίζουμε πως η γύμνια μίας γυναίκας απαγορεύεται στο Ισλάμ και είναι λάθος».