Με ισχυρά εκρηκτικά μέσα σε ένα ελαφρύ μεταλλικό κουτί φαίνεται πως «χτύπησε» ο δράστης της επίθεσης στο Μάντσεστερ, εκρηκτικά που είχε είτε σε γιλέκο που φορούσε είτε σε σακίδιο, σύμφωνα με φωτογραφίες από τα απομεινάρια της βόμβας, που δημοσιεύει η εφημερίδα New York Times. Δεν αποκλείεται, όπως γράφει το δημοσίευμα, να είχε κάποιο μηχανισμό πυροδότησης στο αριστερό του χέρι, σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες από τις βρετανικές αρχές.

Το μέγεθος ή το είδος των εκρηκτικών δεν αποσαφηνίζεται, σε αυτά τα πρώτα στοιχεία, τα οποία πάντως δείχνουν αυτοσχέδιο μηχανισμό κατασκευασμένο με επιμέλεια.

Όπως αναφέρει η εφημερίδα, τα περισσότερα από τα θύματα βρίσκονταν σε ακτίνα σχεδόν τέλειου κύκλου γύρω από τον καμικάζι Σαλμάν Αμπέντι. Τουλάχιστον 22 άνθρωποι, κυρίως παιδιά, έχασαν τη ζωή τους στο Μάντσεστερ Αρένα, ενώ οι τραυματίες έφτασαν τους 64.

Ενοχλημένη η Βρετανία για τη διαρροή των φωτογραφιών

Την ενόχλησή της αναμένεται να εκφράσει στον Ντόναλντ Τραμπ η πρωθυπουργός της Βρετανίας Τερέζα Μέι, στη συνάντησή τους στη σύνοδο των ηγετών του ΝΑΤΟ, για τη διαρροή στοιχείων από την επίθεση στο Μάντσεστερ σε αμερικανικά μέσα ενημέρωσης.

Όπως γράφει το BBC, οι Βρετανοί αξιωματούχοι ήταν «έξαλλοι» όταν δημοσιεύτηκαν στους New York Times οι παραπάνω φωτογραφίες.

Άλλωστε, πληροφορίες για την ταυτότητα του Αμπέντι είχαν κυκλοφορήσει σε αμερικανικά μέσα ενημέρωσης σε διάστημα μικρότερο των 24 ωρών από την επίθεση.

Η υπουργός Εσωτερικών της Βρετανίας Άμπερ Ραντ εξέφρασε τον εκνευρισμό της για τη διαρροή και προειδοποίησε την Ουάσιγκτον πως δεν θα ξανασυμβεί κάτι τέτοιο. Παρά την προειδοποίησή της, όμως, οι φωτογραφίες βρήκαν τον δρόμο προς τη δημοσιότητα και πάλι μέσω αμερικανικών μέσων.

Επτά συλλήψεις για την επίθεση

Έξι άνδρες και μια γυναίκα συνελήφθησαν ως ύποπτοι και σχετιζόμενοι με το χτύπημα στο Μάντσεστερ Αρένα. Η γυναίκα αφέθηκε ελεύθερη χωρίς να της απαγγελθούν κατηγορίες.

Μεταξύ των συλληφθέντων είναι η μεγαλύτερος αδελφός του Αμπέντι αλλά και ο πατέρας του και ο μικρότερος αδελφός του- οι δύο τελευταίοι συνελήφθησαν στη Λιβύη.

boasma2 boasma4 boasma6 boasma7 boasma8 boasma9 boasma5 boasma3