Σαφές προβάδισμα έναντι του Γάλλου προέδρου, Νικολά Σαρκοζί δίνει νέα δημοσκόπηση στον υποψήφιο των Σοσιαλιστών, Φρανσουά Ολάντ ενόψει των προεδρικών εκλογών, τον ερχόμενο Απρίλιο, παρά το γεγονός ότι έχει υποστεί μείωση δημοτικότητας σε σύγκριση με αντίστοιχη σφυγμομέτρηση του Οκτωβρίου. Σύμφωνα με τη δημοσκόπηση, που διενεργήθηκε για λογαριασμό της Ipsos, ο Ολάντ θα κέρδιζε τον Σαρκοζί στον δεύτερο γύρο των προεδρικών εκλογών με 60%.

Συγκεκριμένα, στον πρώτο γύρο των προεδρικών εκλογών, ο Ολάντ συγκεντρώνει – βάσει της δημοσκόπησης- 32%, με σχεδόν 3 μονάδες μείωση από τον περασμένο Οκτώβρη, έναντι 22,5%, που συγκεντρώνει ο Σαρκοζί, που ανέβηκε αντιστοίχως κατά 1,5 μονάδα.

Η μικρή άνοδος του Σαρκοζί οφείλεται κυρίως στην έντονη παρουσία του σε σχέση με τις προσπάθειες εξόδου από την κρίση χρέους, της Ευρωζώνης, όπως αναφέρει το Reuters.

Στον δεύτερο γύρο, ο Ολάντ λαμβάνοντας υποστήριξη από ψηφοφόρους του κεντρώου Φρανσουά Μπαϊρού, συγκεντρώνει 60%, ενώ ο Σαρκοζί έχοντας την υποστήριξη των ψηφοφόρων του ακροδεξιού κόμματος της Λε Πεν συγκεντρώνει σχεδόν 39%.