Από την γέφυρα και το Κέντρο Μάχης της φρεγάτας τύπου ΜΕΚΟ «Κεμαλρέις» του τουρκικού στόλου, παρακολούθησε μέρος της άσκησης «Θαλασσόλυκος», ο αρχηγός του Γενικού Επιτελείου της Τουρκίας Στρατηγός Χουλουσί Ακάρ. Ο τούρκος αρχιστράτηγος σύμφωνα με την Yeni Safak δήλωσε: «Ως Ένοπλες Δυνάμεις όλες οι πράξεις μας είναι προς την κατεύθυνση την δημιουργίας καλών σχέσεων με τις γειτονικές χώρες και της διατήρησης της ειρήνης και της φιλίας». Σύμφωνα με το Πρακτορείο Ειδήσεων Ανατολή που μετέδωσε και το σχετικό βίντεο, ο στρατηγός παρακολούθησε προετοιμασίες βολής και βολές επιφανείας κατά την διάρκεια της νύχτας της 23ης Μαΐου.

Τα τουρκικά ΜΜΕ όπως ήταν αναμενόμενο κάλυψαν εκτενώς τις δραστηριότητες των τουρκικών Ενόπλων Δυνάμεων, μεταδίδοντας εκτενές ρεπορτάζ.

Χθες, ήταν η λεγόμενη «media day» για την οποία με επιστολή του ο Έλληνας πρέσβης στην Άγκυρα είχε επισημάνει σε επιστολή του καταγγέλλοντας και την πρόκληση στο Αγαθονήσι «Το γεγονός αυτό, πέραν το ότι παραβιάζει την Ελληνικά κυριαρχικά δικαιώματα, είναι αντίθετο στις σχέσεις καλής γειτονίας και θέτει σε κίνδυνο την ασφάλεια πτήσεων». Με την επιστολή αυτή έθετε προ των ευθυνών τους, τους εκπροσώπους των χωρών που είχαν προσκληθεί να παρακολουθήσουν την συγκεκριμένη ημέρα την άσκηση. Σύμφωνα με την Yeni Safak την «ημέρα διακεκριμένων παρατηρητών» της άσκησης που ολοκληρώνεται και τυπικά την Παρασκευή, παρακολούθησαν τελικά 21 στρατιωτικοί ακόλουθοι από 19 χώρες.