Τρεις άνδρες συνελήφθησαν στο νότιο Μάντσεστερ στο πλαίσιο της έρευνας για την τρομοκρατική επίθεση της Δευτέρας, ανακοίνωσε η αστυνομία σύμφωνα με δημοσίευμα του Reuters και του AFP, που αναμεταδίδει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Νωρίτερα το πρωί, η βρετανική αστυνομία συνέλαβε έναν 23χρονο. Έκανε έρευνες σε μια κατοικία στο νότιο Μάντσεστερ και προχώρησε σε μια ελεγχόμενη έκρηξη σε άλλο σημείο της πόλης, καθώς εντείνονται οι έρευνες για την πολύνεκρη επίθεση αυτοκτονίας στον συναυλιακό χώρο όπου εμφανιζόταν η αμερικανίδα τραγουδίστρια Αριάνα Γκράντε.

Παράλληλα η βρετανική αστυνομία ανακοίνωσε πως ο άνδρας ο οποίος σκότωσε 22 ανθρώπους σε επίθεση αυτοκτονίας σε έναν συναυλιακό χώρο στο Μάντσεστερ ονομαζόταν Σαλμάν Αμπέντι και ήταν 22 ετών.

«Μπορώ να επιβεβαιώσω ότι ο άνδρας που φέρεται ότι διέπραξε τη χθεσινοβραδινή θηριωδία είναι ο 22χρονος Σαλμάν Αμπέντι», είπε ο αρχηγός της αστυνομίας του Μάντσεστερ, ο Ίαν Χόπκινς, μιλώντας στους δημοσιογράφους. Πρόσθεσε ότι προς το παρόν δεν θα κάνει κανένα άλλο σχόλιο για τον Αμπέντι.

«Προτεραιότητά μας, μαζί με την αντιτρομοκρατική υπηρεσία και τους εταίρους μας σε θέματα ασφάλειας, είναι να διαπιστώσουμε αν δρούσε μόνος του ή στο πλαίσιο ενός ευρύτερου δικτύου», τόνισε.