Ο Σαλμάν Αμπέντι ταυτοποιήθηκε ως ο βομβιστής αυτοκτονίας που σκόρπισε τον θάνατο στο Manchester Arena, μετά από συναυλία της Αριάνα Γκράντε.

Αμερικανοί αξιωματούχοι ανέφεραν ότι οι βρετανικές αρχές ταυτοποίησαν τον Αμπέντι ως τον τρομοκράτη που προκάλεσε τον θάνατο τουλάχιστον 22 ανθρώπων στο Μάντσεστερ.

Δύο αξιωματούχοι, που ήταν σε επαφή με τις βρετανικές αρχές, μίλησαν στο πρακτορείο Reuters και είπαν ότι ο φερόμενος ως βομβιστής ταξίδεψε στο Μάντσεστερ από το Λονδίνο με τρένο. Το όνομά του ήταν Σαλμάν Αμπέντι ή Σαλμάν Ραμαντάν Αμπέντι.

Σύμφωνα με την εφημερίδα Daily Mail, o Αμπέντι ήταν 23 ετών. Είχε γεννηθεί στη Βρετανία αλλά ήταν λιβυκής καταγωγής. Γείτονές του που μίλησαν στην εφημερίδα ανέφεραν ότι το τελευταίο διάστημα συμπεριφερόταν παράξενα.

Η αστυνομία επιβεβαίωσε την ταυτότητα του δράστη

«Μπορώ να επιβεβαιώσω ότι ο άνδρας που φέρεται ότι διέπραξε τη χθεσινοβραδινή θηριωδία είναι ο 22χρονος Σαλμάν Αμπέντι», είπε ο αρχηγός της αστυνομίας του Μάντσεστερ, ο Ίαν Χόπκινς, μιλώντας στους δημοσιογράφους. Πρόσθεσε ότι προς το παρόν δεν θα κάνει κανένα άλλο σχόλιο για τον Αμπέντι.

«Προτεραιότητά μας, μαζί με την αντιτρομοκρατική υπηρεσία και τους εταίρους μας σε θέματα ασφάλειας, είναι να διαπιστώσουμε αν δρούσε μόνος του ή στο πλαίσιο ενός ευρύτερου δικτύου», τόνισε.

Νωρίτερα, η βρετανίδα πρωθυπουργός Τερέζα Μέι είχε αναφέρει σε δηλώσεις της: «Γνωρίζουμε πως ένας μεμονωμένος τρομοκράτης ανατίναξε έναν εκρηκτικό μηχανισμό σε μια από τις εξόδους της αίθουσας, επιλέγοντας εσκεμμένα το μέρος και την ώρα για να προκαλέσει όσο το δυνατόν περισσότερα θύματα, μεταξύ των οποίων πολλά παιδιά και νέοι».