Η αστυνομία του Λονδίνου έκανε σήμερα γνωστό ότι θα επανεξετάσει τα μέτρα ασφαλείας για όλες τις δημόσιες εκδηλώσεις που θα γίνουν στη βρετανική πρωτεύουσα και θα αναπτύξει επιπλέον ένοπλους αστυνομικούς στις αθλητικές εκδηλώσεις, μετά την επίθεση βομβιστή-καμικάζι στη συναυλία στο Μάντσεστερ.

«Εξειδικευμένοι αστυνομικοί των ομάδων σχεδιασμού εκδηλώσεων και ειδικοί στον τομέα της προστατευτικής ασφάλειας επανεξετάζουν αυτή τη στιγμή ενδελεχώς όλα τα σχέδια για τις επερχόμενες εκδηλώσεις στην πρωτεύουσα» τονίζεται σε μια ανακοίνωση της Μητροπολιτικής Αστυνομίας του Λονδίνου.

«Αυτό περιλαμβάνει μικρότερες εκδηλώσεις όπου ενδεχομένως δεν θα υπήρχε αστυνομική παρουσία και τώρα θα δοθεί μεγαλύτερη προσοχή (και) μια αύξηση των ενόπλων και άοπλων αστυνομικών στις ορατές περιπολίες με στόχο να καθησυχάζουν τους πολίτες περιμετρικά σημαντικών χώρων εκδηλώσεων» προστίθεται στην ανακοίνωση της αστυνομίας.

Επιπλέον αστυνομικές δυνάμεις θα αναπτυχθούν στον ποδοσφαιρικό αγώνα του Σαββατοκύριακου στο Γουέμπλεϊ και τον αγώνα ράγκμπι στο Τουίκενχαμ, σύμφωνα με τις αστυνομικές αρχές.