Ο πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών Ντόναλντ Τραμπ είπε στη βρετανή πρωθυπουργό Τερέζα Μέι πως οι Αμερικανοί συμπαραστέκονται στη Βρετανία μετά την επίθεση βομβιστή αυτοκτονίας στη διάρκεια συναυλίας στο Μάντσεστερ που προκάλεσε 22 θανάτους.

Οι δύο ηγέτες συμφώνησαν σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχαν πως η επίθεση είναι «ιδιαίτερα αδικαιολόγητη και παράλογη», ανέφερε σε σημερινή ανακοίνωσή του ο Λευκός Οίκος.

«Ο πρόεδρος διαβεβαίωσε την πρωθυπουργό πως οι Αμερικανοί συμπαραστέκονται στον λαό του Ηνωμένου Βασιλείου και πως η αποφασιστικότητά μας δεν θα καμφθεί ποτέ απέναντι στην τρομοκρατία», ανέφερε ο Λευκός Οίκος σύμφωνα με το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Ο Τραμπ τηλεφώνησε στη Μέι από την Ιερουσαλήμ, όπου συναντήθηκε με τον παλαιστίνιο πρόεδρο Μαχμούντ Αμπάς και τον ισραηλινό πρωθυπουργό Μπενιαμίν Νετανιάχου.

Την ευθύνη για την επίθεση ανέλαβε με ανακοίνωσή της που δημοσιοποιήθηκε σε έναν από τους διαύλους επικοινωνίας που διαθέτει στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης η οργάνωση Ισλαμικό Κράτος.

Από την πλευρά του το Amaq, το πρακτορείο προπαγάνδας της τζιχαντιστικής οργάνωσης, μετέδωσε πως την επίθεση πραγματοποίησε ένας «μαχητής» του ΙΚ.

Σε προηγούμενη ανακοίνωσή του το Amaq είχε αναφέρει πως μια «ομάδα» μαχητών πραγματοποίησε την επίθεση.