Δεκάδες γονείς και φίλοι αγνοούμενων παιδιών έπειτα από το τρομοκρατικό χτύπημα στο Μάντσεστερ στράφηκαν σήμερα στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης αναζητώντας τους αγαπημένους τους, όπως αναφέρει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων. «ΕΞΑΚΟΛΟΥΘΕΙ ΝΑ ΑΓΝΟΕΙΤΑΙ: Σάφι Ρόουζ Ρούσος, 8 ετών. Αγνοείται μετά την επίθεση στο Μάντσεστερ», αναφέρει ανάρτηση του Άνταμ Τζ. Μπράουν στο Facebook, δίπλα στη φωτογραφία ενός χαμογελαστού κοριτσιού. «Λευκό μπλουζάκι με τη φωτογραφία της Αριάνα (Γκράντε), τζιν φούστα, μαύρο καλσόν, μαύρες μπότες». «Σας παρακαλώ… σας παρακαλώ retweet. Αναζητώ την κόρη μου και τη φίλη της», γράφει στο Tweeter ο Μάικλ Μάκινταϊρ που έχει αναρτήσει τη φωτογραφία της κόρης του Λόρα και της φίλης της Εϊλίντ.

Πολλοί γονείς περίμεναν τα παιδιά τους μέσα ή γύρω από το στάδιο Manchester Arena όταν σημειώθηκε η έκρηξη στο φουαγιέ του χώρου την ώρα που χιλιάδες νέοι και γονείς πήγαιναν προς την έξοδο έπειτα από τη λήξη της συναυλίας. Παρότι πολλοί έφηβοι κατάφεραν να βρουν μέσα στο χάος φίλους και συγγενείς, άλλοι μεταφέρθηκαν σε ασφαλές μέρος με τη βοήθεια περαστικών, κάποιοι οδηγοί ταξί μετέφεραν δωρεάν στα σπίτια τους πολλούς νεαρούς, ενώ υπήρχαν και εκείνοι που κατέφυγαν σε γειτονικά ξενοδοχεία. Η συγγραφέας του Χάρι Πότερ, η Τζ.Κ.Ρόουλινγκ, είναι μια από τους πολλούς εκπροσώπους του βρετανικού καλλιτεχνικού χώρου που βοήθησαν να διαδοθούν οι αναζητήσεις προσώπων μέσω retweets και αναρτώντας την πρόθεσή της να βοηθήσει με οποιονδήποτε τρόπο. Τις πρώτες ώρες που ακολούθησαν την επίθεση, φωτογραφίες χαμογελαστών εφήβων και παιδιών που εξακολουθούσαν να αγνοούνται κυκλοφόρησαν στο Διαδίκτυο με hashtag: «#PrayForManchester» (Προσευχηθείτε για το Μάντσεστερ). Σήμερα το πρωί, τα hashtags που κυκλοφορούσαν περισσότερο στο Twitter από κάθε σημείο του πλανήτη ήταν τα «Manchester» και #StandTogether.

Η Ρίλεϊ Μπλάκερι, η οποία χρησιμοποίησε το Twitter για να αναζητήσει τη φίλη της Χέδερ, μοιράστηκε τα καλά νέα με τους ακολούθους της στο μέσο αυτό κοινωνικής δικτύωσης έπειτα από τον εντοπισμό της Χέδερ με τη βοήθεια ενός άλλου χρήστη. «ΝΕΑ: ΤΗ ΒΡΗΚΑΜΕ, ΕΙΝΑΙ ΑΣΦΑΛΗΣ! ΕΙΝΑΙ ΟΚ», έγραψε η Ρίλεϊ.