Ειδική τηλεφωνική γραμμή για τους συγγενείς και τους φίλους όσων βρίσκονταν χθες το βράδυ στο στάδιο Manchester Arena, στη συναυλία της Αριάνα Γκράντε, όπου έγινε η αιματηρή έκρηξη, έδωσε στη δημοσιότητα η Αστυνομία.

Ο τηλεφωνικός αριθμός που δόθηκε στην δημοσιότητα, σύμφωνα με τον Guardian είναι ο ακόλουθος: 0161 856 9400.

Εν τω μεταξύ τα στοιχεία των τουλάχιστον 19 θυμάτων δεν έχουν γίνει γνωστά, όπως επίσης και τα στοιχεία των τουλάχιστον 50 τραυματιών, ενώ δεν έχει γίνει καμία σύλληψη. Η έκρηξη έγινε στο φουαγιέ και στο σημείο έφτασαν 60 ασθενοφόρα, με 59 τραυματίες να διακομίζονται σε έξι νοσοκομεία, ενώ στους πιο ελαφρά τραυματισμένους τους παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες στο σημεία της επίθεσης.

Σήμερα η πρωθυπουργός Τερέζα Μέι θα συγκαλέσει έκτακτο υπουργικό συμβούλιο. Τη νύχτα σε δήλωσή της είπε: «Εργαζόμαστε για να εξακριβώσουμε όλες τις λεπτομέρειες του περιστατικού το οποίο η η Αστυνομία αντιμετωπίζει ως τρομοκρατική επίθεση».

Σήμερα η παρουσία αστυνομικών και στρατιωτών θα είναι αυξημένη στους δρόμους του Μάντσεστερ. Αστυνομικοί θα περιπολούν σε κεντρικούς σιδηροδρομικούς σταθμούς, όπως επίσης και στα τρένα, ενώ η εφαρμογή των μέτρων επεκτείνεται και σε ολόκληρη την Βρετανία. Παράλληλα έχει ζητηθεί από τους πολίτες να έχουν αυξημένη την προσοχή τους και να αναφέρουν οποιαδήποτε συμπεριφορά θα θεωρήσουν ύποπτη.

Κλειστός θα παραμείνει σήμερα και ο υπόγειος σταθμός Βικτόρια στο Μάντσεστερ.