Ο πρόεδρος της Βενεζουέλας Νικολάς Μαδούρο κατηγόρησε τους διαδηλωτές της αντιπολίτευσης ότι έβαλαν φωτιά σε έναν υποστηρικτή της κυβέρνησης την 50ή ημέρα των κινητοποιήσεων στη χώρα.

Ο Orlando José Figuera υπέστη εγκαύματα στο 80% του σώματός του όταν αυτό τυλίχθηκε στις φλόγες. Οι πληροφορίες λένε ότι δέχτηκε επίσης μαχαιριές στη διάρκεια των διαδηλώσεων του Σαββάτου.

Σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες, το πλήθος κατηγόρησε τον άντρα ως κλέφτη.

Την ίδια ημέρα, ένας ακτιβιστής της αντιπολίτευσης πέθανε από πυρά, με αποτέλεσμα ο αριθμός των θυμάτων των πρόσφατων κινητοποιήσεων να ανέλθει σε 48. Ο Edy Alejandro Teran Aguilar πέθανε από τραύμα από όπλο στο στήθος, ενώ δύο άλλοι άνθρωποι τραυματίστηκαν.

Οι διαδηλωτές απαιτούν από τον Μαδούρο να παραιτηθεί και να προκηρύξει εκλογές. Το Σάββατο, 50ή ημέρα των διαδηλώσεων, νέες βίαιες κινητοποιήσεις έλαβαν χώρα.

«Ένας άνθρωπος τυλίχθηκε στις φλόγες, ξυλοκοπήθηκε, μαχαιρώθηκε… Σχεδόν τον λίντσαραν επειδή φώναξε δυνατά ότι ήταν Τσαβίστας», δήλωσε ο Μαδούρο, κάνοντας λόγο για ένα «έγκλημα μίσους και έγκλημα κατά της ανθρωπότητας».