Το διάσημο κλαμπ της Κωνσταντινούπολης «Ρέινα», όπου 39 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους στην τρομοκρατική επίθεση του Ισλαμικού Κράτους το βράδυ της Πρωτοχρονιάς κατεδαφίστηκε στις 22 Μαΐου.

Σύμφωνα με μια ανακοίνωση του δήμου της Κωνσταντινούπολης, ορισμένα τμήματα του κλαμπ είχαν χτιστεί παράνομα.

tu

«Η απόφαση κατεδάφισης από το δημοτικό συμβούλιο της Κωνσταντινούπολης ελήφθη για το κέντρο διασκέδασης Ρέινα, στο Ortaköy της περιοχής Beşiktaş, καθώς ορισμένα τμήματά του χτίστηκαν παράνομα. Σύμφωνα με την απόφαση, η διαδικασία κατεδάφισης ολοκληρώθηκε σήμερα για τα τμήματα του κτιρίου που παραβίαζαν το νόμο», αναφέρεται στην ανακοίνωση.

tu1

Μια πηγή κοντά στην ιδιοκτησία του κλαμπ εξέφρασε την έκπληξή της για την κατεδάφιση, σύμφωνα με την τουρκική Hurriyet. «Αυτή είναι μια απροσδόκητη κατάσταση και για εμάς. Η διαδικασία κατεδάφισης διήρκεσε μόλις 45 λεπτά. Το κατέστρεψαν και το άφησαν έτσι», ανέφερε η πηγή αυτή.

Η επίθεση του Ισλαμικού Κράτους στο διάσημο κλαμπ στην καρδιά της Κωνσταντινούπολης σημειώθηκε τις πρώτες ώρες του 2017. Ο δράστης της επίθεσης από το Ουζμπεκιστάν, Αμπντουλκαντίρ Μασαρίποφ, διέφυγε από το σημείο αμέσως μετά την επίθεση. Συνελήφθη τελικά στις 16 Ιανουαρίου στην Κωνσταντινούπολη, μαζί με άλλα τέσσερα άτομα.

tu2

Λίγο μετά την επίθεση, ένας από τους ιδιοκτήτες του κλαμπ είχε δηλώσει πως δεν επιθυμούσε πλέον να παρέχει ψυχαγωγία σε έναν χώρο όπου 39 άνθρωποι σκοτώθηκαν.

tu4

tu5