Τη δέσμευσή τους να συνεργαστούν στενά για την ασφάλεια των αερομεταφορών επαναβεβαίωσαν ΕΕ και ΗΠΑ, με στόχο την ασφάλεια και την προστασία των επιβατών.

Ο Ευρωπαίος επίτροπος Μετανάστευση, Εσωτερικών Υποθέσεων και Ιθαγένειας Δημήτρης Αβραμόπουλος και η επίτροπος Μεταφορών Βιολέτα Μπουλτς σε συνάντησή τους με την αναπληρώτρια υπουργό Εσωτερικής Ασφάλειας Ελέιν Ντιουκ, στις Βρυξέλλες, αντάλλαξαν πληροφορίες για τις σημαντικές εξελίξεις στον τομέα της ασφάλειας των αερομεταφορών, τις απειλές και τους τρόπους αντιμετώπισης τους, όπως αναφέρει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Ειδικότερα, συζητήθηκαν τα υφιστάμενα πρότυπα ασφάλειας των αερομεταφορών, οι δυνατότητες ανίχνευσης, καθώς και τα πρόσφατα μέτρα ενίσχυσης της ασφαλείας, και στις δύο πλευρές του Ατλαντικού, σχετικά με τις μεγάλες ηλεκτρονικές συσκευές που τοποθετούνται σε αποσκευές που έχουν ελεγχθεί.

Στο πλαίσιο αυτό, θα πραγματοποιηθεί συνάντηση την επόμενη εβδομάδα στην Ουάσινγκτον για την περαιτέρω αξιολόγηση των κοινών κινδύνων και λύσεων για την προστασία των επιβατών αεροπορικών πτήσεων, εξασφαλίζοντας ταυτόχρονα την ομαλή λειτουργία των αερομεταφορών σε όλον τον κόσμο.