Το Ισλαμικό Κράτος ανέλαβε την ευθύνη για την επίθεση στον κρατικό ραδιοτηλεοπτικό σταθμό στην πόλη Τζαλαλαμπάντ, όπως μετέδωσε το πρακτορείο ειδήσεων Amaq.

Δύο από τους τουλάχιστον τρεις ένοπλους, που εισέβαλαν στο ανατινάχθηκαν, ενώ ο ένας ζει και αντιστέκεται στις δυνάμεις ασφαλείας είπε νωρίτερα ο κυβερνητικόε εκπρόσωπος Attaullah Khughyani.

Νωρίτερα σήμερα ένοπλοι εισέβαλαν στο κτίριο και αντάλλαξαν πυροβολισμούς με τους φρουρούς ασφαλείας, ενώ οι δημοσιογράφοι του σταθμού εγκλωβίστηκαν μέσα στις εγκαταστάσεις του, όπως δήλωσαν αξιωματούχοι και αυτόπτες μάρτυρες και αναφέρει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Στην Τζαλαλαμπάντ, την πρωτεύουσα της επαρχίας Νανγκαρχάρ, δρουν οι τζιχαντιστές του Ισλαμικού Κράτους. Την περιοχή βομβάρδισε τον περασμένο μήνα ο αμερικανικός στρατός με «την μητέρα όλων των βομβών» -την μεγαλύτερη μη πυρηνική βόμβα του αμερικανικού στρατού- σκοτώνοντας δεκάδες τζιχαντιστές.

Η αναπάντεχη επίθεση του αμερικανικού στρατού προκάλεσε κύμα διεθνών αντιδράσεων με κάποιους να καταδικάζουν την επιλογή του αφγανικού εδάφους για την δοκιμή της βόμβας και μάλιστα εναντίον μιας ένοπλης οργάνωσης, η οποία δεν θεωρείται το ίδιο μεγάλη απειλή με τους Ταλιμπάν.

(φωτογραφία αρχείου)