Μια τριμελής οικογένεια στη Τζόρτζια των ΗΠΑ έχει πλέον 10 μέλη, μετά την απόφασή της να υιοθετήσει επτά αδέρφια που πέρασαν σχεδόν όλη τους τη ζωή σε ανάδοχες οικογένειες.

Οι Josh και Jessaka Clark δεν είναι πλέον μόνο οι γονείς του 3χρονου Noah, αλλά και της 14χρονης Maria, της 11χρονης Elizabet, του 10χρονου Guillermo, του 8χρονου Jason, της 7χρονης Kristina, της 7χρονης Katerin και του 5χρονου James.

«Ήταν μια ιδιαίτερα συγκινητική στιγμή», δήλωσε η 25χρονη Jessaka Clark στο ABC News για την τελετή υιοθεσίας. «Ειλικρινά, είναι ακόμη σουρεαλιστικό για μένα».

skdnpo2

Τα επτά αδέρφια, τα οποία οι Clark αποκαλούν «οι σούπερ επτά», μπήκαν για πρώτη φορά στην οικογένεια τον Απρίλιο του 2016 μέσω του προγράμματος της αναδοχής. Η μητέρα εξήγησε ότι η ίδια και ο σύζυγός της ήξεραν ότι ήθελαν να υιοθετήσουν από τότε που παντρεύτηκαν, πριν από πέντε χρόνια. Δύο περίπου χρόνια μετά τον γάμο γέννησε τον μικρό Noah. Και τότε ο σύζυγός της δέχτηκε ένα τηλεφώνημα από την υπεύθυνη της υπόθεσης των επτά παιδιών, που τους ρωτούσε αν ήταν διατεθειμένοι να τα αναλάβουν όλα.

«Ο Josh έκλεισε το τηλέφωνο και είπε: “Πώς θα σου φαίνονταν επτά;”. Κι εγώ απάντησα: “Επτά ετών;”. “Όχι, επτά παιδιά”, μου είπε». Κοιμηθήκαμε και το επόμενο πρωί, αυτό που είπαμε ήταν: «Αν όχι εμείς, τότε ποιοι;».

skdnpo3

Οι «σούπερ επτά», που προηγουμένως ζούσαν σε ένα ειδικό σπίτι για παιδιά, μετακόμισαν στο σπίτι των Clark. «Το πιο δύσκολο ήταν να συνηθίσεις το γεγονός ότι έχεις παιδιά που πηγαίνουν όλα σχολείο. Θυμάμαι την πρώτη φορά που ήρθαν σπίτι και έπρεπε να κάνουν τα μαθήματά τους. Έπρεπε να μάθω πώς να βοηθήσω έξι παιδιά με τα μαθήματά τους», λέει η Jessaka.

«Καταφέραμε να τελειώσουμε στις 8 το βράδυ αλλά τελικά βρήκαμε ένα σύστημα», συνέχισε η ίδια.

skdnpo4

Παρά τις αρχικές δυσκολίες, ειδικά με τα μεγαλύτερα παιδιά που ανησυχούσαν ότι το νέο τους σπίτι δεν θα ήταν το μόνιμο σπίτι τους, η οικογένεια κατάφερε να τα βγάλει πέρα. «Είναι ενθουσιασμένα τώρα και ξέρουν ότι τα αγαπούν και ξέρουν ότι αυτό είναι», δηλώνει η μητέρα, η οποία μεγάλωσε επίσης με θετούς γονείς. «Έχουμε δει μια αλλαγή στη συμπεριφορά τους, μια αλλαγή προς το “δεν χρειάζεται να έχω πάντα έτοιμη τη βαλίτσα μου”».

Το ζευγάρι έχει την υποστήριξη της κοινότητας και των φίλων που δώρισαν σχεδόν όλα όσα χρειάζονταν για να υποδεχτούν τα αδέρφια στο σπίτι τους.