Μπροστά σε μία μακάβρια ανακάλυψη βρέθηκαν οι άνθρωποι του πανεπιστημίου της πολιτείας του Μισισιπή, στις ΗΠΑ, όταν αποδείχθηκε πως κάτω από τον χώρο του πανεπιστημιακού κάμπους βρίσκονται σχεδόν 7.000 θαμμένα σώματα. Το πρώτο σώμα ανακαλύφθηκε το 2013 και άλλα 1.000 βγήκαν στην επιφάνεια το 2014. Συνολικά 7.000 ασθενείς του Ασύλου Παραφρόνων είναι θαμμένοι εκεί.

Η είδηση ότι στο κάμπους του University of Mississippi είναι θαμμένα σχεδόν 7.000 σώματα, έχει προκαλέσει έκπληξη και προβληματισμό τόσο στην τοπική κοινότητα, όσο και στο πανεπιστήμιο. Όπως αποκαλύφθηκε, τους προηγούμενους αιώνες το σημείο χρησίμευε για την ταφή των ανθρώπων που απεβίωναν και δη από το Άσυλο Παραφρόνων που λειτουργούσε στον ίδιο χώρο. Η λειτουργία του ασύλου ξεκίνησε το 1855 και ολοκληρώθηκε το 1935.

Στο διάστημα αυτό, χιλιάδες άνθρωποι νοσηλεύτηκαν και πολλοί άφησαν εκεί την τελευταία τους πνοή. Το μέρος λοιπόν που βρέθηκαν τα πτώματα και τώρα ανήκει στο πανεπιστήμιο ήταν το νεκροταφείο όλων εκείνων των ασθενών που ζούσαν στο άσυλο.

πανεπιστημιο νεκροταφείο2

Μετά το αρχικό μούδιασμα ακολούθησε και ένα δεύτερο καθώς υπολογίστηκε το κόστος μεταφοράς των σωμάτων. Όπως ανέφεραν οι αμερικανικές αρχές, η μεταφορά κάθε σώματος κοστίζει περίπου 3.000 δολάρια. Προκειμένου να καλυφθεί μέρος από τα 21 εκατ. δολάρια του κόστους ανασκαφής, μεταφοράς και επανενταφιασμού τους, σκέφτηκαν να δωρίσουν ορισμένα από τα ευρήματα σε εργαστήρια.