Όταν η αστυνομία της Βοστόνης εισήλθε στο πολυτελές διαμέρισμα του 11ου ορόφου το βράδυ της Παρασκευής βρέθηκε μπροστά σε ένα φρικτό θέαμα: ένας άντρας και μία γυναίκα με τα χέρια δεμένα και τους λαιμούς τους κομμένους, αίμα στους τοίχους. Ο δολοφόνος είχε αφήσει πίσω του σκισμένες φωτογραφίες του ζευγαριού καθώς και ένα «μήνυμα τιμωρίας», όπως αναφέρουν τα αμερικανικά ΜΜΕ, γραμμένο σε τοίχο.

Τα δύο θύματα, ο 49χρονος Ρίταρντ Φιλντ και η 38χρονη Λίνα Μπολάνος ήταν δύο γιατροί από τη Βοστόνη. Το ζευγάρι είχε αρραβωνιαστεί και επρόκειτο να παντρευτεί.

Η ανακάλυψη των πτωμάτων ήρθε μετά από ένα τηλεφώνημα στην αστυνομία για την ύπαρξη ενός ένοπλου ατόμου στο κτίριο, σύμφωνα με την αστυνομία. Όταν οι αστυνομικοί έφτασαν στο σημείο, δέχτηκαν πυροβολισμούς με αποτέλεσμα να απαντήσουν στα πυρά. Ο ύποπτος μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο και νοσηλεύεται.

Η πρώην κοπέλα του υπόπτου δήλωσε στη Boston Globe πως ο 30χρονος είναι πρώην σεκιουριτάς που είχε εκτίσει μια εννεάμηνη ποινή για δύο ληστείες σε τράπεζες.

Η αστυνομία πιστεύει ότι τα θύματα και ο δολοφόνος τους γνωρίζονταν.

«Για κάποιον να έρθει εδώ, να φτάσει στον 11ο όροφο, στο ρετιρέ…. Πιστεύουμε ότι κατά κάποιο τρόπο υπήρχε μια γνωριμία κάποιου είδους ανάμεσά τους», αναφέρουν οι αστυνομικοί. Μια ερώτηση κλειδί στην έρευνα είναι το πώς ο δολοφόνος απέκτησε πρόσβαση στο διαμέρισμα του ζευγαριού, που βρισκόταν σε ένα καλά φυλασσόμενο κτίριο.

«Δεν μπορείς να φτάσεις εκεί πάνω χωρίς κλειδί», δήλωσε ένας κάτοικος του κτιρίου. «Οι πόρτες του ασανσέρ δεν θα άνοιγαν καν χωρίς κλειδί. Οπότε δεν υπάρχει πρόσβαση εκτός κι αν κάποιος σου ανοίξει».