Επίθεση από δράκο του Κομόντο δέχθηκε τουρίστας στην Ινδονησία, στο πρώτο τέτοιο περιστατικό που καταγράφεται εδώ και πέντε χρόνια.

Οι δράκοι του Κομόντο είναι οι μεγαλύτερες σαύρες στον κόσμο, εξηγεί το BBC, και το δάγκωμά τους είναι δηλητηριώδες.

Ο 50χρονος Lon Lee Alle από τη Σιγκαπούρη βρισκόταν στην επαρχία East Nusa Tenggara της Ινδονησίας, στο Εθνικό Πάρκο Κομόντο, και αγνόησε τις προειδοποιήσεις να μην πλησιάσει πολύ τους δράκους του Κομόντο για να τους βγάλει φωτογραφία.

Δέχθηκε τότε μια «σοβαρή» δαγκωνιά στο αριστερό του πόδι.

«Οι δράκοι του Κομόν το δεν θέλουν να τους ενοχλούν όταν τρώνε. Πρέπει να πήγε πάρα πολύ κοντά» δήλωσε σε μέσα ενημέρωσης της Ινδονησίας ο επικεφαλής του Εθνικού Πάρκου Κομόντο Sudiyono.

Το περιστατικό έγινε σε σημείο μακριά από τις περιοχές που οι υπεύθυνοι του πάρκου είχαν υποδείξει ως ασφαλείς για τους επισκέπτες.

Σύμφωνα με τον Sudiyono, ο 50χρονος για να κάνει οικονομία έμενε τις προηγούμενες τρεις ημέρες με ντόπιους.

«Ποτέ μη ρισκάρετε την ασφάλειά σας μένοντας με ντόπιους για να παρακολουθήσετε δράκους του Κομόντο χωρίς επίσημο οδηγό, για λόγους οικονομίας» πρόσθεσε.

Με το πόδι γεμάτο αίματα ο Alle μεταφέρθηκε γρήγορα μακριά από τους υπόλοιπους τουρίστες και με στρατιωτικό σκάφος σε κοντινό ιατρικό κέντρο, όπου και παραμένει λαμβάνοντας θεραπευτική αγωγή.

(φωτογραφία αρχείου)