Ενδεχόμενες επιχειρήσεις στις πόλεις Μάνμπιτζ και Ράκα της Συρίας πρόκειται να συζητήσει ο τούρκος πρόεδρος Ταγίπ Ερντογάν με τον ρώσο πρόεδρο Βλαντίμιρ Πούτιν κατά τη διάρκεια της επίσημης επίσκεψης που θα πραγματοποιήσει την Τετάρτη στη Ρωσία, και με τον πρόεδρο των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ με τον οποίο θα συναντηθεί αργότερα αυτό τον μήνα.

Μιλώντας σε μια εορταστική τελετή για την επιστροφή του στο κυβερνών κόμμα AK, o Ερντογάν είπε πως ελπίζει ότι οι επικείμενες συνομιλίες του με τον Πούτιν και τον Τραμπ θα σημάνουν την έναρξη μιας νέας εποχής στη Συρία και στο Ιράκ.

Σημείωσε επίσης πως η Τουρκία δεν θα επιτρέψει σε οργανώσεις κούρδων μαχητών να επιτύχουν τους στόχους τους στη βόρεια Συρία, όπως μεταδίδουν τα πρακτορείο Reuters, Γαλλικό και Αθηναϊκό.

Ο Ερντογάν είπε ακόμη ότι η Ευρωπαϊκή Ένωση πρέπει να ανοίξει νέα κεφάλαια στις ενταξιακές διαπραγματεύσεις της Τουρκίας, διαφορετικά η Άγκυρα δεν έχει τίποτε να συζητήσει με την Ένωση και θα πει «αντίο».

«Στο εξής δεν υπάρχει άλλη επιλογή από το άνοιγμα των κεφαλαίων που δεν έχετε ανοίξει ακόμη. Αν δεν (τα) ανοίξετε, αντίο», τόνισε ο τούρκος πρόεδρος.