Ένα θρησκευτικό έθιμο που μοιάζει περισσότερο με… πόλεμο φωτιάς κλέβει τις εντυπώσεις τέτοιες ημέρες κάθε χρόνο στη Ινδία.  Πρόκειται για το τελετουργικό Αγκνι Κέλι που λαμβάνει χώρα μπροστά από το ναό Kateel Durga Parameswari, στο Μανγκαλόρ της Ινδίας.

Το τελετουργικό είναι μέρος μιας γιορτής που κρατάει οκτώ ολόκληρες ημέρες στα τέλη Απριλίου. Η ανταλλαγή των φλεγόμενων πυρσών διαδραματίζεται το βράδυ της δεύτερης ημέρας. Στόχος των πιστών που συμμετέχουν σε αυτό το… φλογερό έθιμο είναι να πετάξουν μέχρι και πέντε πυρσούς ο καθένας στους «αντιπάλους» τους από απόσταση 10-15 μέτρων, προκειμένου, όπως πιστεύουν, με τον τρόπο αυτό, να κατευνάσουν την ινδουιστική θεά Durga.

Οι συμμετέχοντες προκειμένου να μην καούν φοράνε μόνο ένα μικρό κομμάτι υφάσματος στην περιοχή των γεννητικών οργάνων. Ακόμα και έτσι όμως δεν αποφεύγονται τα εγκαύματα τα οποία αντιμετωπίζονται με νερό του Kumkumarchane.

Εξαιτίας των περιορισμένων ρίψεων που έχει δικαίωμα να κάνει ο κάθε πιστός το όλο τελετουργικό διαρκεί περίπου 15 λεπτά.