Ο Ντόναλντ Τραμπ συμπλήρωσε 100 ημέρες στον Λευκό Οίκο και η οικογένεια Ομπάμα άλλες τόσες μακριά από αυτόν. Η πρώην Πρώτη Κυρία των ΗΠΑ, Μισέλ Ομπάμα, μίλησε σε αρχιτεκτονικό συνέδριο στο Ορλάντο, όπου, μεταξύ άλλων, απέκλεισε την πιθανότητα να διεκδικήσει η ίδια την προεδρία της χώρας της, σενάριο που είχε κυκλοφορήσει έντονα, αφού φαίνεται πως ο κόσμος είναι υπέρ της.

Για τη Μισέλ Ομπάμα, «η πολιτική είναι σκληρή». Η ίδια ανέφερε, όπως σημειώνει το BBC, ότι «όλα είναι καλά και όμορφα μέχρι να θέσεις υποψηφιότητα και τότε τα μαχαίρια βγαίνουν».

ΜΙΣΕΛ ΟΜΠΑΜΑ

Είναι δύσκολο για μια οικογένεια, συμπλήρωσε. «Δεν θα ζητήσω από τα παιδιά μου να το περάσουν αυτό ξανά διότι όταν διεκδικείς ένα ανώτερο αξίωμα, δεν αφορά μόνο εσένα. Αφορά ολόκληρη την οικογένειά σου».

Παρότι η Ομπάμα έχει διαψεύσει και στο παρελθόν το ενδεχόμενο να διεκδικήσει την προεδρία, είναι η πρώτη φορά που το κάνει μετά την αποχώρηση της οικογένειας από τον Λευκό Οίκο.

ΜΙΣΕΛ ΟΜΠΑΜΑ

«Μέχρι στιγμής, όλα καλά», απαντά όταν τη ρωτάνε για τις 100 ημέρες της οικογένειας μακριά από τον Λευκό Οίκο, οι οποίες περιλάμβαναν και εξωτικές διακοπές.

Περιγράφει ακόμη πώς τα σκυλιά της μπερδεύτηκαν όταν άκουσαν τον ήχο του κουδουνιού, ένας ήχος που δεν είναι γνώριμος στον Λευκό Οίκο. Και πλέον, οι δύο κόρες της μπορούν να ανοίγουν τα παράθυρα.

ΜΙΣΕΛ ΟΜΠΑΜΑ

Θυμάται επίσης να προσπαθεί να συγκρατήσει τα δάκρυά της όταν έφευγε από την προεδρική κατοικία, όπου είχε ζήσει περισσότερο καιρό από οποιουδήποτε αλλού στη ζωή της. «Δεν ήθελα να έχω δάκρυα στα μάτια γιατί οι άνθρωποι θα ορκίζονταν ότι έκλαιγα λόγω του νέου προέδρου».