Μισοπεθαμένος δίπλα στη νεκρή σύντροφό του βρέθηκε ο 20χρονος Liang Sheng-yueh που ήταν αγνοούμενος για 47 ημέρες στα βουνά του Νεπάλ.

Ο νεαρός άνδρας εγκλωβίστηκε με την 18χρονη Liu Chen-chun στην άκρη ενός καταρράκτη και οι προμήθειες τους τελείωσαν.

Η Liu δεν τα κατάφερε όμως και άφησε την τελευταία της πνοή τρεις ημέρες πριν φτάσουν οι διασώστες ενώ ο Liang επιβίωσε, έχοντας ωστόσο χάσει 28 κιλά και με σκουλήκια να τρώνε τη σάρκα του.

Liang Sheng-yueh

Ο υποσιτισμένος και πολύ ταλαιπωρημένος Liang νοσηλεύεται πλέον στο νοσοκομείο στο Κατμαντού, όπου μεταφέρθηκε από την απομονωμένη περιοχή όπου βρέθηκε.

Το ζευγάρι από την Ταϊβάν ακολουθούσε έναν ποταμό με την ελπίδα να καταλήξει σε κάποιο χωριό της περιοχής αλλά τελικά οδηγήθηκε στην άκρη ενός καταρράκτη και δεν μπορούσε ούτε να προχωρήσει ούτε να γυρίσει πίσω.

Είχαν προμήθειες, πατάτες και νούντλς, που όμως εξαντλήθηκαν σύντομα με αποτέλεσμα να τους έχουν μείνει μόνο νερό και αλάτι.

Οι γιατροί που φροντίζουν τον Liang ανέφεραν πως εκτός από το ότι είχε χάσει πολύ βάρος, υπήρχαν σκουλήκια στο δεξί του πόδι. Ωστόσο ανάρρωνε και ανακτούσε σταδιακά τις δυνάμεις του.

Liang Sheng-yueh

Οι οικογένειες των δύο πεζοπόρων ειδοποίησαν τις αρχές όταν δεν κατάφεραν να επικοινωνήσουν με το ζευγάρι στις 10 Μαρτίου, όπως ήταν προγραμματισμένο.

Ο πατέρας του Liang ταξίδεψε στο Νεοπάλ και νοίκιασε ελικόπτερο για να συνδράμει στην έρευνα για τον εντοπισμό τους. Φίλος τους είπε πως ταξίδευαν με ποδήλατο από την Ινδία στο Νεπάλ κυνηγώντας μια «ονειρεμένη περιπέτεια».

Όπως σημειώνει η Daily Mail, το ζευγάρι έκανε πεζοπορία στην περιοχή χωρίς οδηγό.