Έκρυθμη είναι η κατάσταση στην πρωτεύουσα της ΠΓΔΜ, όπου την Πέμπτη διαδηλωτές εισέβαλαν στο κοινοβούλιο της χώρας, αφού οι βουλευτές του κυβερνώντος Σοσιαλδημοκρατικού κόμματος και των κομμάτων της αλβανικής μειονότητας εξέλεξαν, για πρώτη φορά, έναν αλβανό πρόεδρο της Βουλής.

Οι διαδηλωτές ήταν οπαδοί του VMRO -DPMNE του Νίκολα Γκρούεφσκι. Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, τραυματίστηκαν τέσσερις βουλευτές μεταξύ των οποίων και ο επικεφαλής του Σοσιαλδημοκρατικού κόμματος, Ζόραν Ζάεφ.

knnoskop8

Αυτόπτης μάρτυρας δήλωσε στο πρακτορείο ειδήσεων Reuters ότι το πλήθος που είχε συγκεντρωθεί απ’ έξω, εξοργισμένο από το αποτέλεσμα της ψηφοφορίας, μπήκε στην κεντρική αίθουσα του κοινοβουλίου, στα Σκόπια.

Η ηγέτης του Σοσιαλδημοκρατικού Κόμματος Ζόραν Ζάεφ γρονθοκοπήθηκε και τραυματίστηκε ελαφρά μετά την εισβολή των διαδηλωτών στην αίθουσα.

Ο Ταλάτ Τζαφέρι, σύμφωνα με το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, είναι ο πρώτος αλβανός πρόεδρος του κοινοβουλίου της ΠΓΔΜ αφότου η χώρα κέρδισε την ανεξαρτησία της από την πρώην Γιουγκοσλαβία, το 1991.

knnoskop6

knnoskop7

knnoskop9

Το ρεπορτάζ που μετέδωσε ο ανταποκριτής της ΕΡΤ: