Με την ένταση στη χερσόνησο της Κορέας να κλιμακώνεται, θέση… μάχης φαίνεται ότι παίρνει και η νεολαία του κόμματος του Κιμ Γιόνγκ Ουν, σύμφωνα τουλάχιστον με όσα επικαλούνται τα μέσα ενημέρωσης της Νότιας Κορέας.

Ο «Σύνδεσμος Νέων», όπως είναι γνωστή η οργάνωση Νέων του κομμουνιστικού κόμματος της χώρας -σύμφωνα με τα διεθνή ΜΜΕ- απείλησε ότι «θα εξαφανίσουμε τους εχθρούς» της Βόρειας Κορέας και πως «θα εξολοθρεύσουμε όλους τους επιτιθέμενους και προβοκάτορες πάνω στη γη και θα γιορτάσουμε με πυροτεχνήματα την τελική νίκη».

Το Κεντρικό Πρακτορείο Ειδήσεων της Νότιας Κορέας ανέφερε ότι ένας εκπρόσωπος του «Συνδέσμου Νέων» τόνισε: «Η βούληση της Βορειοκορεατικής νεολαίας είναι να εξαφανίσει από προσώπου γης αποφασιστικά και ανελέητα τους Αμερικανούς ιμπεριαλιστές και τις μαριονέτες τους, τους πολεμοκάπηλους Νοτιοκορεάτες».

Μάλιστα, κατά την ίδια πηγή, ο εκπρόσωπος της κομμουνιστικής νεολαίας φέρεται να υποστήριξε ότι «οι μεγάλες μονάδες των νέων ανθρώπων περιμένουν τώρα το τελικό πρόσταγμα απ’ το αρχηγείο της επανάστασης. Είναι έτοιμοι να εξαλείψουν ανελέητα με πέντε εκατομμύρια πυρηνικές βόμβες. Να γνωρίζουν οι Αμερικανοί ιμπεριαλιστές ότι η γη θα σειστεί εάν η Νότιος Κορέας ή οποιοσδήποτε άλλος προκαλέσει έστω και στο ελάχιστο».

Όλα αυτά έρχονται στον απόηχο μια στρατιωτικής επίδειξης ισχύος από τις δυνάμεις του Κιμ Γιονγκ Ουν, με την οποία γιορτάστηκαν τα 85α γενέθλια των ενόπλων δυνάμεων της χώρας.