Τη διενέργεια έρευνας παρήγγειλε η αντιτρομοκρατική παρήγγειλε τη διενέργεια έρευνας μετά τον τραυματισμό δύο αστυνομικών σήμερα το πρωί από έναν ένοπλο άνδρα στην γαλλική κτήση Ρεϊνιόν, στον Ινδικό Ωκεανό, ανέφερε δικαστική πηγή.

«Σήμερα το πρωί, δύο αστυνομικοί στη Ρεϊνιόν τραυματίστηκαν στην προσπάθεια να συλλάβουν ένα επικίνδυνο άτομο», αναφέρεται σε ανακοίνωση της τοπικής αστυνομίας.

«Αφού ανταπέδωσαν τα πυρά, οι αστυνομικοί κατάφεραν να περιορίσουν τον δράστη», προστίθεται στην ανακοίνωση της αστυνομίας, όπως αναφέρει το Reuters.

Η νομαρχία της Ρεϊνιόν είχε ανακοινώσει νωρίτερα πως δύο αστυνομικοί τραυματίστηκαν ελαφρά από έναν άνδρα ο οποίος «φέρεται ως ρζοσπαστικοποιημένος» ισλαμιστής που τους πυροβόλησε όταν προσπάθησαν να τον συλλάβουν.

«Ο άνδρας αρνήθηκε να παραδοθεί και πυροβόλησε με όπλο εναντίον των δυνάμεων της τάξης», αναφέρεται στην ανακοίνωση της νομαρχίας όπου προστίθεται πως οι αστυνομικοί «ανταπέδωσαν» τα πυρά και «περιόρισαν τον δράστη», έναν άνδρα περίπου είκοσι ετών, ο οποίος «είχε μεταστραφεί αρκετά πρόσφατα στο ισλάμ».

Ένας τζιχαντιστικός πυρήνας, ο πρώτος σε γαλλικό υπερπόντιο έδαφος, διαλύθηκε στη Ρεϊνιόν τον Ιούνιο του 2015. Επικεφαλής φέρεται να ήταν ένας σαλαφιστής ιεροκήρυκας ηλικίας 21 ετών με το προσωνύμιο «ο Αιγύπτιος». Συνελήφθη τον Ιούνιο του 2015 και μεταφέρθηκε στο Παρίσι όπου απαγγέλθηκαν κατηγορίες σε βάρος του και φυλακίστηκε.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της νομαρχίας της Ρεϊνιόν, περίπου εκατό άνθρωποι φέρονται να έχουν ριζοσπαστικοποιηθεί στο νησί.

«Αυτή η σκόπιμη ενέργεια δείχνει πως οι αστυνομικοί βρίσκονται σε κίνδυνο στο σύνολο της εθνικής επικρατείας και όχι μόνο σε ορισμένες περιοχές όπως ήθελαν να μας κάνουν να πιστέψουμε ορισμένοι δικαστές», αναφέρεται σε ανακοίνωση που εξέδωσε ένα συνδικάτο αστυνομικών.

Η Γαλλία απέτισε προχθές Τρίτη φόρο τιμής σε έναν αστυνομικό που σκοτώθηκε την περασμένη εβδομάδα σε απόπειρα τζιχαντιστικής επίθεσης στην περίβλεπτη λεωφόρο Ηλυσίων Πεδίων στο Παρίσι, την ευθύνη για την οποία ανέλαβε η οργάνωση Ισλαμικό Κράτος.