Μάστιγα τείνει να γίνει η φρικτή πρακτική των επιθέσεων με οξύ σε πρόσωπα γυναικών ως πράξη εκδίκησης, «παραδειγματισμού» και μόνιμου στιγματισμού από πρώην συντρόφους τους.

Η τελευταία γνωστή περίπτωση είναι εκείνη της Ιταλίδας Τζέσικα Νοτάρο, η οποία φέρεται να δέχτηκε επίθεση από τον πρώην σύντροφό της Χόρχε Έντσον Ταβάρες. Μέχρι σήμερα ο ίδιος αρνείται κάθε κατηγορία, ενώ η δίκη θα πραγματοποιηθεί σε λίγο καιρό.

notaro

Η εργαζόμενη σε ενυδρείο στο Ρίμινι της Ιταλίας βρισκόταν στο νοσοκομείο για δύο μήνες και οι γιατροί προσπαθούσαν να σώσουν το πρόσωπό της 27χρονης. Η ίδια η Νοτάρο ανέβασε μία selfie της στον προσωπικό της λογαριασμό στο Instagram, θέλοντας αφενός να δώσει ένα μήνυμα δύναμης και στήριξης και σε άλλες γυναίκες θύματα τέτοιων φρικτών επιθέσεων, και αφετέρου να απαντήσει σε όσους έλεγαν πως ψεύδεται αλλά και να ακυρώσει όσους λογαριασμούς κυκλοφορούσαν στο ίντερνετ με το όνομά της.

gessno4

Η ανάρτηση έχει δεχτεί χιλιάδες likes και μηνύματα συμπαράστασης από άλλους χρήστες με κάποιους να αναφέρουν πως «η Τζέσικα διδάσκει στον κόσμο τι σημαίνει να έχεις τα κότσια να παλέψεις να προχωρήσεις μπροστά και να ζεις τη ζωή σου χωρίς να παραδοθείς».

gessno3 gessno2