Σε ηλικία μόλις δύο ετών ένα αγόρι από την Ινδονησία είχε σοκάρει όλο τον κόσμο, καπνίζοντας το ένα τσιγάρο μετά το άλλο. Σήμερα, ο Aldi Rizal από την Ινδονησία είναι ένα συνηθισμένο παιδί.

Κατάφερε να κόψει το κάπνισμα- είχε φτάσει τον υπερβολικό αριθμό των 40 τσιγάρων την ημέρα- ζει μία φυσιολογική ζωή αφού πρώτα πέρασε από έναν νέο εθισμό, το φαγητό.

Η οργή που είχαν προκαλέσει οι πρώτες εικόνες του Aldi να καπνίζει ανάγκασαν την κυβέρνηση της Ινδονησίας να ξεκινήσει εκστρατεία για να αντιμετωπίσει το πρόβλημα των παιδιών- καπνιστών αλλά και να προσφέρει στον Aldi θεραπεία αποκατάστασης για να διακόψει το κάπνισμα.

prkka5

Ο Aldi είχε μεταφερθεί στην πρωτεύουσα Τζακάρτα για δύο εβδομάδες για να βγάλει από την καθημερινότητά του το τσιγάρο και να γίνει, για πρώτη φορά, ένα φυσιολογικό παιδί.

Πλέον ο 9χρονος Aldi μπορεί να υπερηφανεύεται πως έχει ξεπεράσει τους εθισμούς του και είναι από τους καλύτερους μαθητές στο σχολείο του. Η μητέρα του μικρού που είχε σοκάρει την κοινή γνώμη ανέφερε πως «όταν έκοψε τα τσιγάρα άρχισε να τρώει συνέχεια και η όρεξή του δεν έπεφτε με τίποτα. Θα χτυπούσε το κεφάλι του στον τοίχο εάν δεν έτρωγε όσο ήθελε».

Μετά από σκληρή δίαιτα που κράτησε περίπου 4,5 χρόνια ο Aldi έχασε τα παραπανίσια κιλά και αυτή τη στιγμή προσπαθεί να επικεντρωθεί στα μαθήματά του και να τελειώσει το δημοτικό.

Δείτε στο βίντεο εικόνες από όλες τα στάδια που έχει περάσει στη ζωή του…