Σε μια εποχή που τα έξυπνα κινητά και οι εφαρμογές για online dating έχουν μπει για τα καλά στη ζωή μας, οι εθισμένοι στο σεξ άνθρωποι μπορούν να έχουν στη διάθεσή τους το «ναρκωτικό» τους κάθε στιγμή χωρίς κανέναν περιορισμό.

Σε αντίθεση όμως με τους άλλους εθισμούς, ο συγκεκριμένος δεν έχει αναγνωριστεί επίσημα. Δεν υπάρχει κάποια φαρμακευτική αγωγή που μπορεί να χορηγηθεί στους ανθρώπους αυτούς και εύκολος δρόμος διαφυγής από τον εθισμό στο σεξ δεν υπάρχει.

Πέντε χρόνια «καθαρός»

ΣΕΞ ΖΕΥΓΑΡΙ ΚΡΕΒΑΤΙ

Το GQ παρουσιάζει σε δημοσίευμά του τις μαρτυρίες ανθρώπων που είναι εθισμένοι στο σεξ. Ένας από αυτούς είναι ο 28χρονος Jacob –δεν πρόκειται για το πραγματικό του όνομα-, ο οποίος είναι προγραμματιστής υπολογιστών και ζει με τη σύζυγό του Ashley σε ένα διαμέρισμα στο Σιάτλ.

Σε ένα από τους τοίχους του σπιτιού τους, κρέμεται μια φωτογραφία τους ως νεόνυμφοι. Εκείνος χαμογελά διστακτικά και το βλέμμα του εστιάζει αλλού. Αν κοιτάξεις καλύτερα τη φωτογραφία, θα δεις ότι είναι σαν να προσπαθεί να κρύψει κάτι, ένα μυστικό, ένα σκοτεινό μυστικό -για την διαδικτυακή πορνογραφία, τα chat με άγνωστα άτομα, το σεξ με ανώνυμους εραστές, με τυχαίες γυναίκες και μερικές φορές και με άντρες. Αν τα ήθελε όλα αυτά, ίσως να έτρεχε μακριά του.

Το ζευγάρι είναι μαζί από την εφηβεία. Γνωρίστηκαν στα 16 και παντρεύτηκαν το Φθινόπωρο του 2009. Κάποια στιγμή της εξομολογήθηκε τον εθισμό του. Στο διαμέρισμά τους, δεν υπάρχουν πολλά έπιπλα, είναι σαν να μην έχει βάλει το χέρι της στη διακόσμηση η Ashley. Είναι σαν να βρίσκεται μονίμως υπ’ ατμών, να μείνει ή να φύγει.

ΣΕΞ ΖΕΥΓΑΡΙ ΣΧΕΣΕΙΣ

«Όταν ήμουν στο γυμνάσιο, μια συνομήλικη ξαδέλφη του μου πρότεινε να κάνουμε σεξ. Μου έγραφε σημειώματα για το τι θα κάναμε και εγώ ξεφύλλισα την ιατρική εγκυκλοπαίδεια για να δω τι ήταν όλα αυτά που μου έγραφε. Λίγο έλειψε να ολοκληρώσουμε αλλά πάντα ένιωθα πως ήταν κάτι βρώμικο. Την απομάκρυνα και της είπα ότι δε μπορώ να το κάνω. Έτσι, δε τον κάναμε αλλά μου κόλλησε ως ιδέα στο μυαλό. Με απασχολούσε αρκετά και για μεγάλο χρονικό διάστημα, είχα απίστευτες φαντασιώσεις».

Στις τελευταίες τάξεις του Λυκείου, κάποιος τον μύησε στα ιντερνετικά sex chat. Την πρώτη φορά που μοιράστηκε μια φωτογραφία του με κάποια – ή με κάποιον που έκανε το κορίτσι, δεν είχε δα και τόση σημασία- του είπε ότι ήταν νόστιμος. Πέρασε ατελείωτες ώρες cybersexing είτε ως κορίτσι είτε όχι, ότι τύχαινε. Στο ιδιωτικό χριστιανικό κολέγιο που φοίτησε, ο Jacob συνέχισε τις φλογερές συζητήσεις του με ανώνυμους χρήστες. Κάθε διάλογος είχε και τις εξής φράσεις «πες μου πού θα συναντηθούμε και τι θα μου κάνεις…». Τώρα δηλώνει «καθαρός» από τον εθισμό, τα τελευταία πέντε χρόνια.

«Εκείνοι ήταν το κρέας που το κατασπάραζα όλο το βράδυ»

ΑΥΝΑΝΙΣΜΟΣ ΧΕΡΙ ΣΕΞ ΚΡΕΒΑΤΙ

Μια ακόμη μαρτυρία φιλοξενεί το GQ είναι εκείνη της 44χρονης Amy, η οποία ζει σε ένα ράντσο, κάπου έξω από τη Νεβάδα, είναι γεμάτη πίσρινγκ και έχει ένα κενό στα μπροστινά της δόντια. Ο σύντροφός της, ένας μηχανικός με αλογοουρά, ο Patrick της λέει «σ΄αγαπώ» πριν απομονωθεί με τον δημοσιογράφο.

«Ξεκίνησα να βλέπω πορνό, όταν ήμουν 7 ή 8 ετών. Ξεφύλλιζα τα περιοδικά του πατέρα μου: Penthouse and Hustler. Τα έκρυβε κάτω από το κρεβάτι του.. Όταν οι γονείς μου έλειπαν, τραβούσα τα περιοδικά, σαν ιεροτελεστία… Προφανώς δεν ήξερα τι ήταν τότε οργασμός, αλλά θυμάμαι ότι αισθανόμουν ένα γαργαλητό. Θυμάμαι που σκεφτόμουν ότι ο Θεός μου έδωσε ένα ξεχωριστό δώρο, πως ήμουν η μοναδική που ένιωθε έτσι».

Έκανε πρώτη φορά σεξ στην ηλικία των 13, ύστερα από ένα στοίχημα. «Ένα αγόρι μου, είχε το δικό του διαμέρισμα. Κάναμε σεξ όποτε θέλαμε. Ήταν μια ελευθερία που κάθε ανήλικο ζευγάρι ονειρευόταν. Μια μέρα, όταν ήμασταν γυμνοί στο κρεβάτι, έβγαλε ένα μαχαίρι. Πέρασε με το μαχαίρι όλο μου το σώμα. Στεκόμουν με τα μάτια κλειστά. Ήταν τόσο γαργαλιστικό… Έτσι ξεκίνησαν όλα». (…)

«Ήμουν ο κυνηγός. Εκείνοι ήταν το κρέας που το κατασπάραζα όλο το βράδυ. Δε χρειαζόταν να μαθαίνω τα ονόματά τους. Βρισκόμουν απλώς με όποιον ήταν διαθέσιμος κοντά σε μένα. Έκανα σεξ με άτομα που σε κανονικές συνθήκες δε θα έκανα ούτε χειραψία. Δεν είχα κανένα σεβασμό για εκείνους».