Αντιμέτωπη με την αστυνομία της Βραζιλίας βρέθηκε συμμορία στην οποία αποδίδεται η «ληστεία του αιώνα» στην Παραγουάη, όπως τη χαρακτήρισαν οι αρχές της χώρας.

Τρία μέλη της συμμορίας έπεσαν νεκρά ενώ ακόμα δύο τραυματίστηκαν, όπως μεταδίδει το BBC επικαλούμενο την αστυνομία.

Στην κινηματογραφική ληστεία, που έγινε χθες, συμμετείχαν τουλάχιστον πενήντα άνθρωποι που κατέφτασαν στην πόλη Ciudad del Este της Παραγουάης, ανατίναξαν την πρόσοψη μιας εταιρείας παροχής υπηρεσιών ασφάλειας κι άνοιξαν πυρ κατά της αστυνομίας.

ΠΑΡΑΓΟΥΑΗ ΛΗΣΤΕΙΑ

Ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες κάνουν λόγο για λεία που φτάνει τα 40 εκατομμύρια δολάρια.

Μετά τη ληστεία, η συμμορία δημιούργησε αντιπερισπασμό πυρπολώντας αυτοκίνητα και εξαπολύοντας επίθεση κατά του τοπικού αστυνομικού τμήματος.

Η ανταλλαγή πυρών με την αστυνομία κράτησε δύο ώρες ενώ ένας αστυνομικός σκοτώθηκε κατά την έκρηξη στα γραφεία της εταιρείας.

Η αστυνομία εκτιμά πως τα μέλη της συμμορίας διέφυγαν μέσα στα θωρακισμένα οχήματα της εταιρείας ασφάλειας και στη συνέχεια εξαφανίστηκαν με σκάφη που τους περίμεναν στον ποταμό Παρανά.

ΠΑΡΑΓΟΥΑΗ ΛΗΣΤΕΙΑ

Αφότου είχαν διανύσει περίπου 50 χιλιόμετρα, στην περιοχή Itaipulandia της Βραζιλίας, βρέθηκαν αντιμέτωποι με την βραζιλιάνικη αστυνομία.

Όπως έγραψε η ιστοσελίδα O globo, δώδεκα από τους δράστες αντάλλαξαν πυρά με την αστυνομία και διέφυγαν.

Στο αυτοκίνητο που άφησαν πίσω τους βρέθηκαν όπλα, πυρομαχικά κι εκρηκτικά.

Τώρα βρίσκεται σε εξέλιξη μεγάλη επιχείρηση και στις δύο πλευρές των συνόρων, τόσο στην Παραγουάη όσο και στη Βραζιλία, για τον εντοπισμό και τη σύλληψη των δραστών.