Η ιστορία της μικρής Μαντλίν Μακάν, η οποία χάθηκε κατά τη διάρκεια των διακοπών που έκανε με τους γονείς στην Πορτογαλία, συγκλονίζει ακόμα και δέκα χρόνια μετά. Πολλά τα σενάρια που έχουν ακουστεί και γραφτεί ενώ οι γονείς του κοριτσιού προσπαθούν με όλα τα μέσα να βρουν το παιδί τους και απαντήσεις για την απίστευτη αυτή ιστορία.

Κάποια νέα στοιχεία, είδαν το φως της δημοσιότητας στην υπόθεση της εξαφάνισης Μαντλίν. Σύμφωνα με νέες αναφορές από τη Mirror, το μικρό κορίτσι είναι πιθανό να πωλήθηκε στα σκλαβοπάζαρα του Μαρόκου, όπου πρόσφατες μαρτυρίες ανέφεραν ένα κορίτσι ολόιδιο με τη μικρή κατάξανθη Βρετανίδα που εξαφανίστηκε μυστηριωδώς πριν από 10 χρόνια.

Πορτογάλος αστυνομικός ανέφερε ότι η έρευνα συνεχίζεται καθώς, όπως τόνισε, τα σκλαβοπάζαρα στο Μαρόκο και στη Μαυριτανία πρέπει να ελεγχθούν εξονυχιστικά, αφού ενδέχεται να δείξουν τον δρόμο για τον εντοπισμό του κοριτσιού.

Παράλληλα, ένας πρώην ερευνητής της Σκότλαντ Γιαρντ έχει αναλάβει την έρευνα για λογαριασμό της οικογένειας, αναζητώντας στοιχεία για την υπόθεση που είχε συγκλονίσει τον κόσμο και εξακολουθεί να παραμένει ανοιχτή, παρότι στις 3 Μαΐου, θα κλείσουν 10 χρόνια από την εξαφάνιση.