Το Ισλαμικό Κράτος ευθύνεται για την ένοπλη επίθεση στο κέντρο του Παρισιού χθες που κόστισε τη ζωή σε έναν αστυνομικό και τραυμάτισε άλλους δύο σοβαρά, δήλωσε το πρακτορείο ειδήσεων της οργάνωσης Amaq.

Το πρακτορείο ανακοίνωσε την ταυτότητα του ενός δράστη, λέγοντας ότι πρόκειται για τον μαχητή του Αμπού Γιουσίφ ο Βέλγος.

«Όλα τα στοιχεία που αφορούν την χθεσινοβραδινή ένοπλη επίθεση σε αστυνομικούς στο Παρίσι υποδεικνύουν ότι πρόκειται για επίθεση που σχετίζεται με την τρομοκρατία», δήλωσε νωρίτερα ο Γάλλος πρόεδρος Φρανσουά Ολάντ, προσθέτοντας ότι οι δυνάμεις ασφαλείας θα παραμείνουν σε κατάσταση επαγρύπνησης κατά τις επικείμενες προεδρικές εκλογές.

Σε τηλεοπτικό μήνυμά του, ο γάλλος πρόεδρος είπε ότι σήμερα θα συγκληθεί επείγουσα συνάντηση των επικεφαλής των υπηρεσιών ασφαλείας, άμυνας και πληροφοριών.

Ο Ολάντ, ο οποίος δεν είναι υποψήφιος για τις εκλογές – των οποίων ο πρώτος γύρος θα διεξαχθεί την Κυριακή – είπε, «θα βρισκόμαστε σε άκρα επαγρύπνηση, ιδιαίτερα σε σχέση με τις εκλογές».

Η ένοπλη επίθεση που συνέβη αργά σήμερα στο κεντρικό Παρίσι μοιάζει με μια «τρομοκρατική επίθεση» δήλωσε ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ, εκφράζοντας τα «συλλυπητήρια του στον λαό της Γαλλίας».

«Αυτό είναι ένα πραγματικό φρικτό πράγμα που συμβαίνει, φαίνεται να είναι μια τρομοκρατική επίθεση», δήλωσε ο Ρεπουμπλικανός πρόεδρος σε ερώτηση που του τέθηκε κατά την διάρκεια κοινής συνέντευξης Τύπου που είχε με τον Ιταλό πρωθυπουργό Πάολο Τζεντιλόνι στον Λευκό Οίκο.

«Απλά δεν τελειώνει ποτέ», πρόσθεσε ο Τραμπ, τονίζοντας πως «πρέπει να είμαστε δυνατοί».