Το Ισλαμικό Κράτος, ανέλαβε και επίσημα πριν από λίγη ώρα την ευθύνη για την αιματηρή επίθεση που έγινε νωρίτερα κοντά στην Ιερά Μονή Αγίας Αικατερίνης Όρους Σινά. Η ανάληψη ευθύνης έγινε, όπως συνηθίζεται μέσα από το πρακτορείο ειδήσεων Amaq που πρόσκεινται στους τζιχαντιστές του ISIS.

Την ίδια ώρα, ασφαλείς είναι όλοι οι μοναχοί του ελληνορθόδοξου μοναστηριού καθώς και όλοι οι προσκυνητές, σύμφωνα με πληροφορίες του ΑΠΕ-ΜΠΕ, μετά το ένοπλο επεισόδιο σε φυλάκιο της αστυνομίας στην είσοδο της περιοχής του ελληνορθόδοξου Μοναστηριού, σε απόσταση περίπου ενός χιλιομέτρου από τα Ιουστινιάνεια τείχη της πολυαιώνιας Μονής.

Σύμφωνα με όσα μετέδωσε η αιγυπτιακή τηλεόραση, σημειώθηκε ένοπλο επεισόδιο σε αστυνομικό φυλάκιο, στις 8 περίπου το βράδυ (9 ώρα Ελλάδος), με απολογισμό δύο αστυνομικούς νεκρούς και τραυματίες μεταξύ των ανδρών του φυλακίου.

Η ελληνική Πρεσβεία στο Κάιρο είναι σε συνεχή επαφή με τον αρχιεπίσκοπο Δαμιανό και τις αιγυπτικές αρχές και παρακολουθεί από κοντά την κατάσταση.

Παράλληλα, τηλεφωνική επικοινωνία είχε πριν από λίγο με τον αρχιεπίσκοπο Σινά, Φαράν και Ραϊθούς κ. Δαμιανό, ο υφυπουργός Εξωτερικών Ιωάννης Αμανατίδης, με αφορμή το ένοπλο επεισόδιο.