Γνωστή ως «Μαύρη Χήρα» της Ιαπωνίας, η Kanae Kijima σκότωσε τρεις εραστές της και μετά τη μακρά σειρά από πολύκροτες δίκες και εφέσεις, έχασε τελικά στο Ανώτατο Δικαστήριο της χώρας.

Και μιας και η Ιαπωνία διατηρεί τη θανατική ποινή, η Kijima θα θανατωθεί στην αγχόνη.

Στα 42 της σήμερα, η Kijima γνώρισε τρεις άντρες το 2009 στο Τόκιο, έναν 41χρονο, έναν 53χρονο και έναν 80χρονο. Πρώην οικιακή βοηθός, η γυναίκα-αράχνη γνώριζε τα θύματά της στο ίντερνετ και μετατράπηκε κάποια στιγμή σε συνοδό πολυτελείας.

mmamrafjjixixiraradgrg2

Υποκινούμενη από την απληστία, πότιζε τους εραστές της με υπνωτικά και κατόπιν τους δηλητηρίαζε με μονοξείδιο του άνθρακα καίγοντας κάρβουνα μέσα στο δωμάτιο. Τα τρία φονικά έλαβαν χώρα σε μια περίοδο 8 μηνών και έσπειραν τον φόβο στην κοινωνία του Τόκιο.

Η Kijima ισχυρίστηκε πως οι εραστές της είχαν αυτοκτονήσει, σύντομα όμως οι αρχές είχαν στα χέρια τους το κίνητρο: τους σκότωνε για να μην τους ξεπληρώσει τα δανεικά που αποσπούσε από τις εφήμερες σεξουαλικές της σχέσεις.

Η serial killer της Ιαπωνίας απέκτησε τεράστια δημοσιότητα και βρήκε μάλιστα αναπάντεχη υποστήριξη από μερίδα του κοινού του Τόκιο. Όσο για τις δίκες της, μετατράπηκαν σε βιβλίο που έγινε αμέσως μπεστ-σέλερ.

mmamrafjjixixiraradgrg3

Το Ανώτατο Δικαστήριο επιβεβαίωσε την πρωτόδικη ετυμηγορία επικυρώνοντας τη θανατική ποινή. Εκείνη διατηρεί blog από το κελί της στην πτέρυγα των θανατοποινιτών και μοιράζεται με το κοινό της τις τελευταίες της εμπειρίες σε αυτόν τον κόσμο.

Ακόμα πιο περίεργο είναι ίσως το γεγονός ότι πρόλαβε να κάνει δύο γάμους από τον καιρό της καταδίκης της! Η εκτέλεσή της δεν είναι εξάλλου θέμα ημερών, καθώς τέτοιες διαδικασίες κρατούν πολλά χρόνια στην Ιαπωνία…