Τον τίτλο του γηραιότερου ανθρώπου στη Γη κατέχει πλέον η 117χρονη (!) Violet Mosse-Brown από τη Τζαμάικα, που κάποτε δούλευε σε φυτεία με ζαχαροκάλαμα. Η ίδια αποδίδει τη μακροζωία της στα καλά γονίδιά της και στη μελέτη της Βίβλου.

Η υπεραιωνόβια Violet Mosse-Brown γεννήθηκε στις 10 Μαρτίου του 1900, είναι δηλαδή 117 ετών και 38 ημερών. Ζει ακόμα στο Duanvale της Τζαμάικας, στο ίδιο σπίτι που γεννήθηκε και το οποίο ανήκει στη οικογένειά της εδώ και δύο αιώνες.

«Κληρονόμησε» τον τίτλο του γηραιότερου ανθρώπου στον πλανήτη μετά τον θάνατο της Emma Morano στις 15 Απριλίου, σε ηλικία 117 ετών και 137 ημερών.

Τα «καλά» γονίδιά της πάντως φαίνεται πως τα κληροδότησε και στον 97χρονο γιο της Harold Fairweather, που ζει μαζί της. Σύμφωνα με τη Daily Mail, και οι γονείς της είχαν ζήσει μέχρι τα 96 τους χρόνια.

Η εγγονή της Leleith Palmer ανέφερε πως η γιαγιά της δούλεψε στις φυτείες των «αφεντικών» της αλλά και σαν οικιακή βοηθός στα σπίτια τους και τελικά κατάφερε να αγοράσει και να δουλέψει τη δική της φυτεία. Περπατούσε δύο ημέρες για να φτάσει από το Duanvale σε άλλη πόλη όπου μπορούσε να πουλήσει τα ζαχαροκάλαμά της- τα οποία μετέφερε πάνω σε γαϊδουράκι ή στο κεφάλι της!

Η Aunt V, όπως την αποκαλούν, είχε επίσης τον μόνο φούρνο στην πόλη ενώ δίδασκε μουσική και εργαζόταν ως μοδίστρα, χωρίς ποτέ να λείπει από την εκκλησία της περιοχής της.

Η Mosse-Brown ανακηρύχθηκε γηραιότερος άνθρωπος στον πλανήτη από το Gerontology Research Group, που καταγράφει τους ανθρώπους άνω των 110 ετών. Ωστόσο το Βιβλίο των Ρεκόρ Γκίνες σημειώνει πως ακόμα εξετάζει τα στοιχεία κι άλλων υποψηφίων για τον «τίτλο».

jdydfts2 jdydfts3 jdydfts4