«Πιστεύουμε, και αυτό είναι πολύ σημαντικό, ότι η πλήρης μεταβίβαση της εξουσίας σε μια πολιτική κυβέρνηση πρέπει να πραγματοποιηθεί το συντομότερο δυνατόν».

Αυτό ανέφερε εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου στις ΗΠΑ, σχετικά με τις τελευταίες εξελίξεις στην Αίγυπτο, επισημαίνοντας ότι αυτό πρέπει να γίνει με τρόπο δίκαιο ώστε να ανταποκρίνεται στις προσδοκίες του αιγυπτιακού λαού.

Στο μεταξύ, η στρατιωτική κυβέρνηση, που ανέλαβε ως μεταβατική τη διαχείριση της χώρας, μετά την πτώση του προέδρου Μουμπάρακ, ανακοίνωσε ότι θα προχωρήσει στην εκλογική διαδικασία, που έχει προκηρυχτεί για τη Δευτέρα και θα διαθέσει στρατιωτικές δυνάμεις κατά βούληση για να περιφρουρήσουν εκλογικά κέντρα και κάλπες.

Την απόφαση στήριξε και η Μουσουλμανική Αδελφότητα, που αποτελεί φαβορί για την εκλογή και στήριξε τις πολυπληθείς διαδηλώσεις στην πλατεία Ταχρίρ του Καΐρου και σε άλλες πόλεις, που οδήγησαν στην πτώση του προηγούμενου καθεστώτος πριν λίγους μήνες.

Υπενθυμίζεται ότι ο στρατός είχε ταχθεί στο πλευρό των εξεγερμένων τότε και ανέλαβε την διακυβέρνηση με την υπόσχεση να προχωρήσει σε εκλογές. Πάντως η καταμέτρηση των ψήφων και η ανάδειξη της νέας κυβέρνησης αναμένεται να καθυστερήσει.

Στο μεταξύ, τις τελευταίες μέρες των διαδηλώσεων και της αναταραχής κατά της μεταβατικής κυβέρνησης, 38 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους και πάνω από 3.000 τραυματίστηκαν.