Μια εκπαιδευτικός ειδικής αγωγής και ένας από τους μαθητές της τραυματίστηκαν θανάσιμα από τα πυρά του εν διαστάσει συζύγου της, ο οποίος αμέσως μετά αυτοκτόνησε, μέσα σε ένα δημοτικό σχολείο στο Σαν Μπερναρντίνο της Καλιφόρνιας, ανακοίνωσε η αστυνομία.

Ένας δεύτερος μαθητής τραυματίστηκε από τα πυρά του ενόπλου, ο οποίος σύμφωνα με τις αρχές είχε ποινικό μητρώο καθώς είχε κατηγορηθεί για ενδοοικογενειακή βία και παράβαση του νόμου περί οπλοκατοχής.

ΚΑΛΙΦΟΡΝΙΑ4

Σύμφωνα με την αστυνομία οι δύο μαθητές δεν ήταν στόχος του ενόπλου στο χθεσινό βίαιο επεισόδιο, που σημειώθηκε περίπου 12 χιλιόμετρα από το σημείο όπου ένα ζευγάρι ριζοσπαστικοποιημένων μουσουλμάνων δολοφόνησε 14 ανθρώπους τον Δεκέμβριο του 2015.

ΚΑΛΙΦΟΡΝΙΑ3
Ο Σέντρικ Άντερσον

Σύμφωνα με τις αρχές, ο δράστης αναγνωρίστηκε και ήταν ο Σέντρικ Άντερσον, 53 ετών, ενώ η εκπαιδευτικός ήταν η σύζυγός του, η Κάρεν Ελέιν Σμιθ. Σύμφωνα με την αστυνομία, το ζευγάρι βρισκόταν εν διαστάσει εδώ και έναν ή ενάμισι μήνα.

ΚΑΛΙΦΟΡΝΙΑ2
Η Κάρεν Ελέιν Σμιθ

Οι δύο μαθητές βρίσκονταν όρθιοι πίσω από την Σμιθ, σύμφωνα με την αστυνομία. Ο ένας, 8 ετών, υπέκυψε στα τραύματά του, ενώ ένας 9χρονος συμμαθητής του χειρουργήθηκε και βρίσκεται σε σταθερή κατάσταση. Κανένα από τα παιδιά δεν είχε κάποια σχέση με το θύμα ή τον θύτη, σύμφωνα με δημοσίευμα του Reuters που αναμεταδίδει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Σύμφωνα με την αστυνομία, οι εργαζόμενοι στο σχολείο καλωσόρισαν τον Άντερσον, που είπε πως επισκεπτόταν το σχολείο για «να αφήσει κάτι στη γυναίκα του» και κράτησε κρυμμένο το όπλο του ώσπου το ύψωσε και άνοιξε πυρ εναντίον της δασκάλας μέσα στην τάξη.

ΚΑΛΙΦΟΡΝΙΑ

Το επεισόδιο προστέθηκε στα δεκάδες κρούσματα ένοπλης βίας μέσα σε εκπαιδευτικά ιδρύματα που καταγράφονται στις ΗΠΑ κάθε χρόνο.