Ποινή φυλάκισης επιβλήθηκε σε ένα ζευγάρι από τη Βόρεια Ιρλανδία που κρατούσε επί οκτώ χρόνια μια γυναίκα φυλακισμένη, σαν σκλάβα του σεξ, βιάζοντάς την επανειλημμένως.

Ο 61χρονος Keith Baker και η 56χρονη γυναίκα του Caroline κρατούσαν την άτυχη γυναίκα κλεισμένη σε ένα μικρό δωμάτιο.

Οι αστυνομικοί τη βρήκαν αποστεωμένη με μόνο ένα δόντι, καθώς ο 61χρονος της «επιβράβευε» με σοκολατάκια και γλυκά επειδή άφηνε να τη βιάζουν.

Οι γείτονές τους στο Craigavon της Βόρειας Ιρλανδίας δεν είχαν ιδέα για τα βασανιστήρια που περνούσε η γυναίκα, η οποία είχε δηλωθεί ως αγνοούμενη από τον σύζυγό της στη Βρετανία το 2004.

Σύμφωνα με τη Daily Mail, το ζευγάρι της επέτρεπε να κάνει μπάνιο μια φορά την εβδομάδα και η τουαλέτα στο δωμάτιό της ήταν ξέχειλη από ανθρώπινα περιττώματα.

Ο Baker ζούσε και με μία τρίτη γυναίκα, η οποία είχε αποκτήσει μαζί του τέσσερα παιδιά μέσα σε διάστημα είκοσι χρόνων. Εκείνη ήταν που τελικά ειδοποίησε την αστυνομία.

Ο Baker καταδικάστηκε σε 15 χρόνια φυλάκισης για τον βιασμό της γυναίκας και την προτροπή σε φίλους του να τη βιάσουν κι εκείνοι ενώ αυτός τους βιντεοσκοπούσε.

Η Caroline Baker καταδικάστηκε σε ποινή φυλάκισης τριών ετών, αλλά θα παραμείνει στη φυλακή μόνο 18 μήνες.

Η υπόθεση είχε αποκαλυφθεί το 2012 και χθες ανακοινώθηκαν οι ποινές στους δύο συλληφθέντες.

Σύμφωνα με τη Daily Mail, η γυναίκα-θύμα έχει ειδικές ανάγκες και δεν ήταν σε θέση να γλιτώσει από τη «φυλακή» της. Ο 61χρονος βιντεοσκόπησε δεκάδες άγνωστους άνδρες να βιάζουν το θύμα και στη συνέχεια την επιβράβευε με σοκολάτες και γλυκά. Από αυτή την εντελώς ακατάλληλη διατροφή και την έλλειψη φροντίδας η γυναίκα, που πιστεύεται πως είναι γύρω στα 40, είχε χάσει όλα τα δόντια της εκτός από ένα.

«Είπε στην αστυνομία πως έκανε ό,τι της έλεγε ο Baker επειδή τον φοβόταν αλλά και επειδή της έδινε γλυκά» ανέφερε πηγή που γνώριζε την υπόθεση.

Εκείνος πάντως επέμεινε πως το σεξ ήταν συναινετικό.

Αυτόπτες μάρτυρες κατέθεσαν πως έβλεπαν συνέχεια άγνωστους άνδρες να μπαινοβγαίνουν στο σπίτι και όταν κατασχέθηκαν οι ταινίες με τους βιασμούς, η αστυνομία συμπέρανε πως ο 61χρονος «πουλούσε» τη σκλάβα του μέσω ίντερνετ.

Η γυναίκα που ειδοποίησε τις αρχές αντιμετωπίζει επίσης κάποιου είδους διανοητική καθυστέρηση και έπασχε από μετατραυματικό στρες έχοντας υποστεί 20ετή κακοποίηση στα χέρια του Baker. Τόσο εκείνη όσο και η Caroline Baker είχαν αποκτήσει τέσσερά παιδιά μαζί του και ζούσαν στο σπίτι όλοι μαζί, ο πατέρας, οι μητέρες, τα οκτώ παιδιά και η φυλακισμένη τους!

Τελικά Keith και Caroline ομολόγησαν την ενοχή τους για σειρά τρομακτικών σεξουαλικών επιθέσεων σε βάρος της αιχμάλωτής τους. Παραδέχθηκαν εμπλοκή σε σεξουαλική δραστηριότητα με άτομο μειωμένων διανοητικών ικανοτήτων και για παρότρυνσή της σε σεξουαλικές πράξεις παρότι γνώριζαν πως δεν μπορούσε να αρνηθεί.

Ο Keith Baker ομολόγησε επίσης τον βιασμό της ενώ η γυναίκα του παραδέχθηκε πως βοηθούσε, προέτρεπε και ωθούσε τον άνδρα της στον βιασμό του θύματός τους. Σε πολλά βίντεο μάλιστα ο άνδρας έκανε σεξ και με τις δύο.

Οι μόνες της λέξεις μόλις η «σκλάβα του σεξ» απελευθερώθηκε από τη φρικιαστική φυλακή της ήταν «Ναι! Ελευθερία!»