Στην τιμή των 71,2 εκατομμυρίων δολαρίων πωλήθηκε σήμερα το ροζ διαμάντι «Pink Star» από τον οίκο Sotheby’s στο Χονγκ Κονγκ καταρρίπτοντας το παγκόσμιο ρεκόρ για πολύτιμη πέτρα που πωλείται σε δημοπρασία.

«Ο οίκος Sotheby’s του Χονγκ Κονγκ είναι πολύ υπερήφανος που πέτυχε το ρεκόρ αυτό», δήλωσε η πρόεδρος για την Ασία του οίκου, υπογραμμίζοντας ότι καταγράφηκε ένα νέο παγκόσμιο ρεκόρ γι’ αυτό το είδος κοσμήματος.

Pinkstar2

Ο Ντέιβιντ Μπένετ, παγκόσμιος πρόεδρος του τμήματος κοσμημάτων του Sotheby’s, που διηύθυνε τη δημοπρασία, μίλησε για «ιστορική πώληση».

Το διαμάντι 59,60 καρατίων είναι το μεγαλύτερο στην κατηγορία του που έχει πιστοποιηθεί ποτέ από το Αμερικανικό Γεμολογικό Ινστιτούτο, αναφέρει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Pinkstar4

Η δημοπρασία διήρκησε πέντε λεπτά. Η τιμή εκκίνησης ήταν σχεδόν 56 εκατομμύρια δολάρια. Ο αγοραστής του το κατακύρωσε τηλεφωνικά.

Το προηγούμενο ρεκόρ κατείχε το «Oppenheimer Blue», ένα μπλε διαμάντι 14,6 καρατίων που κοσμούσε δακτυλίδι, το οποίο πωλήθηκε στη Γενεύη από τον οίκο Christie’s αντί 57,5 εκατομμυρίων δολαρίων.

Pinkstar5