Αν είσαι παιδί-θαύμα στα μαθηματικά, τι κάνεις άραγε στη ζωή;

Λύνεις άλυτους μαθηματικούς γρίφους; Παίρνεις θέση καθηγητή πριν κλείσεις τα 25 σου; Σώζεις την κατεστραμμένη οικονομία της χώρας σου με αποκλειστικό όχημα τη δύναμη του μυαλού σου;

Μπορεί και ναι, αν και η ιστορία που θα δούμε είναι ελαφρώς διαφορετική, μιας και αυτό το μαθηματικό μυαλό έπαιζε πόκερ στο ίντερνετ για 16 ώρες τη μέρα και έγινε τελικά εκατομμυριούχος!

Αυτό ακριβώς έκανε ο 23χρονος Βρετανός Charlie Carrel ήδη από τον καιρό που ήταν 8 χρονών και έπαιζε online πόκερ με τον Dan Bilzerian, όταν και κόλλησε με τα τραπουλόχαρτα και επανεφηύρε τον ηλεκτρονικό εαυτό του ως «Epiphany77».

ppokekestaraerektjrrt2

Έκτοτε προπονούνταν για 16 ώρες τη μέρα, 7 μέρες τη βδομάδα, μέχρι να γίνει ξεφτέρι στα μυστικά του πόκερ. Τόσο ξεφτέρι που μετέτρεψε τελικά τα 15 ευρώ του αρχικού του ποσού στο αστρονομικό 3,5 εκατ. ευρώ!

Παρά τα τεράστια κέρδη του, ο Carrel παραμένει προσγειωμένος άνθρωπος και συνεχίζει να κάνει αυτά που πάντα έκανε: να βλέπει φανατικά «Star Trek» και να περνά τον χρόνο του μπροστά στην οθόνη του υπολογιστή του.

«Δεν θα αγοράσω πιθανότατα ποτέ ένα ακριβό αυτοκίνητο γιατί νομίζω πως δεν θα μπορούσα να το δικαιολογήσω στον εαυτό του», είπε πρόσφατα σε συνέντευξή του στην καναδική τηλεόραση.

Ο νεαρότατος Βρετανός, που μετακόμισε οικογενειακώς στο Λονδίνο σε τρυφερή ηλικία, αναγνώρισε τις προοπτικές πλουτισμού που παρέχει το πόκερ και είπε να του δώσει μια ευκαιρία. «Δεν είχα ζωή για ένα μεγάλο χρονικό διάστημα», λέει πια ως εκατομμυριούχος, «για περίπου 8 μήνες, έπαιζα 16 ώρες τη μέρα, 7 μέρες τη βδομάδα».

ppokekestaraerektjrrt1

Γιατί το έκανε όμως; «Είχα καλύτερες επιλογές στην κοινωνική μου ζωή», εξομολογείται, «συνειδητοποίησα ωστόσο πως το πόκερ μπορεί να γίνει μια τεράστια ευκαιρία, να μου αλλάξει τη ζωή και να λειτουργήσει ως διέξοδος από το 9:00-5:00 [το ωράριο εργασίας], κι έτσι ασχολήθηκα με τον τζόγο και τα κατάφερα».

Πλέον έχει εγκαταλείψει το διαδικτυακό πόκερ για τα πραγματικά τραπέζια και η μεγαλύτερη νίκη που έχει σημειώσει μέχρι στιγμής του εξασφάλισε το επίσης αστρονομικό 1 εκατ. ευρώ.

Όλα βέβαια, όπως μας λέει, είχαν να κάνουν με το πρώτο τουρνουά που πήρε μέρος και έβγαλε καμιά 40 ευρώ: «αν δεν είχα κερδίσει το πρώτο τουρνουά, δεν θα έβαζα ποτέ άλλα λεφτά και όλα αυτά δεν θα είχαν συμβεί», λέει σήμερα ο πιτσιρικάς που παραδέχεται πως ήταν οι γονείς του αυτοί που του δίδαξαν την αξία των χρημάτων και τους τρόπους να τα διαχειρίζεσαι σωστά.

Και σαφώς τα διαχειρίστηκε σωστά, αφού το αρχικό και πενιχρό αυτό κεφάλαιο όχι μόνο δεν σώθηκε ποτέ, αλλά σύντομα θα γινόταν 1.000 ευρώ και εξίσου σύντομα θα έφτανε στις 60.000! Πριν το καταλάβει, είχε τουλάχιστον μισό εκατομμύριο ευρώ στον λογαριασμό του, κι από κει όλα ήταν ευκολότερα.

Τον Μάιο του 2015, ένας 21χρονος ονόματι Charlie Carrel κέρδισε πάνω από 1 εκατ. ευρώ παίρνοντας μέρος στον μεγάλο τελικό του PokerStars European Tour στο Μόντε Κάρλο, έχοντας απέναντι 215 παίκτες και ένα περίβλεπτο τουρνουά που ήθελες πάνω από 25.000 ευρώ για να συμμετέχεις.

Και επειδή ένας νεαρός 21 ετών κέρδισε το ζηλευτό τρόπαιο, έγινε όσο να πεις παγκόσμιο θέμα!

Παρά το γεγονός ότι τα Μέσα τον είχαν μόλις ανακαλύψει, εκείνος είχε τερματίσει πριν από δύο μήνες πέμπτος σε ένα τουρνουά στη Μάλτα βγάζοντας άλλα 200.000 ευρώ και λίγο πρωτύτερα είχε νικήσει σε αντίστοιχο event στο Λονδίνο (Νοέμβριος του 2004) ξυπνώντας κατά 150.000 ευρώ πλουσιότερος.

Και συνεχίζει φυσικά δυναμικότερα ως ένα από τα νέα και δυνατά φιντάνια του παγκόσμιου πόκερ…